La CASS triarà la setmana que ve un president provisional entre Carla Guerrero i Vladimir Fernàndez

Rascagneres deixa la presidència però continuarà al consell d'administració i es treballa en un nou conveni amb la clínica Sant Vicenç per facilitar després l'elecció d'Albert Font

-
-
El consell d'administració de la CASS escollirà dimarts vinent un president provisional entre Carla Guerrero i Vladimir Fernàndez. L'actual president, Jean-Michel Rascagneres continuarà com a membre del consell i, d'aquesta manera, deixarà de presidir-lo abans de l'inici de la campanya electoral de les comunals. Es presenta com a candidat a Encamp.

No serà fins després de les eleccions comunals del 15 de desembre que el Govern escollirà els seus representants al consell d'administració de la CASS i, entre ells, és molt probable que hi hagi l'exministre de finances, Jordi Cinca. Rascagneres va fer una carta dient que el procés de substitució s'allargava molt i que ho volia deixar quan abans millor.

Aquest mateix divendres i en la presentació de la llista d'En Comú per Encamp, ha dit que l'1 de desembre, quan comença la campanya electoral, ell ja no serà president. Tot i això ha afegit que hi hauria incompatibilitat a partir del moment en què fos escollit però no durant la campanya.

La decisió de Rascagneres ha precipitat les coses a la CASS, tot i que ja s'era conscient que calia procedir a la substitució dels membres del consell d'administració designats pel Govern. Tots menys la farmacèutica Carla Guerrero, que no ha arribat ni molt menys encara, als quatre anys de mandat. Però com que l'ara candidat a cònsol menor d'Encamp va presentar els darrers dies una carta assegurant que sí o sí deixava la presidència, s'ha hagut de buscar una solució provisional. 

Mentrestant, diversos prestadors de serveis i operadors, essencialment la CASS d'una banda i els responsables de la Cínica Sant Vicenç d'Enclar, de l'altra, estan treballant a contra rellotge per tal d'arribar a tancar un nou conveni entre les dues institucions tan aviat com sigui possible. Un dels socis de l'esmentat geriàtric és el metge i polític Albert Font. És el principal favorit a presidir en el futur la CASS. És a dir, a ser un dels designats pel Govern i, després, elegit com a president. Però el conflicte d'interessos evident ara per ara el manté en 'stand by'. Aquest és un dels motius pels quals encara no s'ha desencallat la remodelació del consell d'administració de la parapública.

Les fonts consultades han assegurat que si l'acord, el nou conveni entre la CASS i Sant Vicenç d'Enclar, es tanca abans de les eleccions comunals, tot fa pensar que Albert Font serà un dels membres designats per l'executiu. Entre la terna que cal triar, també hi haurà, si no canvien molt les coses, l'exministre de Finances Jordi Cinca. En aquest cas està gairebé fet que presidirà el Fons de Reserva de Jubilació. L'exministre i alguns dels seus valedors aspiraven a presidir la CASS en el seu conjunt. Però aquest fet aixeca tantes o més reticències que el conflicte d'interessos de Font.

Etiquetes

Comentaris

Trending