Cap de setmana primaveral a l’espera de la neu a partir de dimecres

El Servei de Meteorologia preveu un dissabte i un diumenge amb temperatures molt més elevades del que és habitual per l’època i anuncia un canvi important de temps per a mitja setmana

Imatge del meteosat per aquest dissabte.
Imatge del meteosat per aquest dissabte.

El cap de setmana arribarà, una vegada més, amb temperatures molt més altes de les habituals per l’època. De fet, des del servei de meteorologia es preveu que puguin ser les més elevades de tot el mes. A banda, s’alerta del nivell de perill d’allaus s’ha incrementat lleugerament i se situa en el 2 a causa del fet que la neu és molt humida.

Així s’ha indicat des del departament. Tant dissabte com diumenge mantindran la tònica de bona part del febrer, amb un cel sense gairebé núvols i unes temperatures per sobre de les habituals en aquesta època. De fet, podrien arribar a 19 graus a Andorra la Vella i, ja diumenge, fins a 21, fet que suposaria les més altes de tot el mes. Les mínimes també seran molt suaus. Per exemple, la previsió al Pas de la Casa per la propera matinada és tot just d’un grau negatiu.

La bonança que provoca estar sota el domini d’un potent anticicló es mantindrà durant l’inici de la setmana. Fins al dimecres. És llavors quan s’albira un canvi de temps que modificaria substancialment la situació. S’espera un primer front que podria portar, a banda d’una considerable baixada de les temperatures –de fet, es normalitzarien-, precipitacions en forma de neu que podrien afectar qualsevol punt del país.

Des del servei també s’ha posat en relleu que les altes temperatures afecten l’estat de la neu acumulada a les muntanyes, fet que ha fet incrementar a 2 el nivell de risc d’allaus. Per això, es recomana a qui vulgui fer alguna sortida que consulti la informació als diferents canals del departament.

Etiquetes

Comentaris

Trending