Canòlich celebra el vintè aniversari de la coronació de la Mare de Déu

El plugim no han impedit que centenars de persones s'apleguin al santuari

Comentaris

L'aplec de Canòlich ha estat marcat pel temps inestable amb pluja feble i ullades de sol.
L'aplec de Canòlich ha estat marcat pel temps inestable amb pluja feble i ullades de sol.
Sant Julià de Lòria ha celebrat la festivitat de la seva patrona, la Mare de Déu de Canòlich que ha coincidit amb el vintè aniversari de la seva coronació canònica. Com en aquell dissabte, algunes gotes de pluja no han faltat a la cita, la qual cosa no ha impedit que centenars de persones s'apleguin al santuari. S'han repartit 6.000 pans beneïts.

Sant Julià de Lòria ha celebrat, com cada tercer dissabte de maig, la festivitat de la seva patrona, la Mare de Déu de Canòlich. Enguany és el vintè aniversari de la seva coronació canònica en un dia ple de coincidències. Com en aquell dissabte del 1999, algunes gotes de pluja, amb ullades de sol, ha estat present a la cita. El cònsol major ha estat el mateix en les dues ocasions, Josep Miquel Vila. Ell mateix ha recordat que durant el mandat com a cònsol major del seu pare, Miquel Vila Bordoll, es va celebrar el 750è aniversari de la troballa de la imatge 

Dia per al record, com el que ha tingut durant la missa l'arxiprest de les Valls, Ramon Sàrries pels anteriors rectors de la parròquia amb cita final per mossèn Jaume Argelagós. Va ser mossèn a la parròquia laurediana durant més de 40 anys, fins el 1976, però sobretot va ser l'impulsor perquè la carretera arribés a Canòlich. No hi havia molts recursos econòmics i el resultat va ser la carretera estreta i costeruda que encara existeix actualment. En aquest apartat d'infraestructures, Vila ha pogut explicar després del lliurament dels pans beneïts que en el seu anterior mandat (1995-1999) es va construir, també amb els diners justets l'aparcament que hi ha abans d'arribar al santuari.

Durant l'homilia, el rector de la parròquia, mossèn Pepe Chisvert ha dit que "la festa de Canòlich, entre molts altres sentiments, evoca la fortalesa de la fe. Aclamar a Maria com a patrona de Sant Julià de Lòria ens ha d'interpel·lar en el més profund de les nostres entranyes sobre la nostra vida... el que som, el que volem ser i cap a on volem anar.". L'aplec com és habitual, ha reunit les principals autoritats del país encapçalades pel cap del Govern, Xavier Espot que ha arribat des d'Escaldes-Engordany on ha inaugurat la trobada esportiva de residències de la gent gran. També hi han estat presents els consellers comunals lauredians.

La festivitat no ha comptat amb la presència del Bisbe d'Urgell i Copríncep Episcopal, Joan-Enric Vives

Aquest any, però, la festivitat no ha comptat amb la presència del Bisbe d'Urgell i Copríncep Episcopal, Joan-Enric Vives. Per a Xavier Espot  el d'aquest dissabte  "és un acte assenyalat" i "com a cap de Govern de tots els andorrans i, per tant, dels lauredians, és una festivitat tan celebrada que no hi podia faltar". En la mateixa línia han anat les declaracions del conseller general de terceravia, Josep Pintat, que ha reforçat la idea que "és una jornada que la gent del país s'hi avoca i estem molt contents que pugin". Pintat ha recordat que la síndica general, Roser Suñé, "va demanar cent dies de gràcia" amb el nou executiu i "nosaltres ho respectem". Després de la missa del les dotze del migdia i de la benedicció del terme, s'han repartit 6.000 pans beneïts.

Comentaris

Trending