Canals no descarta el festival de primavera però reconeix que van justos de temps

La ministra de Turisme defensa davant la comissió legislativa d'Economia la necessitat d'un recinte multifuncional

La comissió legislativa d'Economia ha comptat amb la compareixença de la ministra de Turisme, Verònica Canals-
La comissió legislativa d'Economia ha comptat amb la compareixença de la ministra de Turisme, Verònica Canals-
La ministra de Turisme, Verònica Canals no descarta la celebració d'un festival de música a Andorra aquesta primavera com va anunciar el mes de desembre. Canals, però, ha reconegut que estan al límit de temps i que un esdeveniment com aquest requereix un temps de preparació perquè hi ha molta competència de festivals a Espanya i França durant els mesos de maig i juny.

La maratoniana compareixença de Verònica Canals, del gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku i del director de Turisme, Sergi Nadal a la comissió legislativa d'Economia del Consell General ha servit per explicar el balanç del 2019 i els projectes del 2020. Posteriorment i en declaracions als mitjans de comunicació, Canals no ha descartat la celebració d'un festival de música a la primavera però, tenint en compte que s'ha de fer el mes de maig la cosa està complicada tot i que es prendrà la decisió definitiva ben aviat i queda supeditada al fet de poder oferir una programació de qualitat. L'objectiu, segons Canals "és que sigui perdurable".

En un altre ordre de coses, la ministra ha reivindicat davant els consellers de la comissió la necessitat de disposar d'un recinte multifuncional i la possibilitat de comptar amb una taxa turística malgrat que no ha donat més detalls tot i les preguntes del conseller socialdemòcrata, Roger Padreny. Ha comentat que amb el recinte multifuncional es pot desestacionalitzar el turisme.

Budzaku preveu que els turistes augmentaran un 1,2% aquest any

La resposta més utilitzada per Canals és que una cosa i l'altra "estan en fase embrionària". Més concret ha estat el gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku en la seva llarga exposició. Ha anunciat que aquest any el número de turistes augmentarà un 1,2% fins arribar als 3,1 milions i que es treballa amb 43 touroperadors de 17 països. El pressupost d'Andorra Turisme és de 17 milions d'euros dels quals 5 es destinen a comunicació.

Els objectius d'Andorra Turisme de cara a aquest any passen per fomentar la formació dels actors turístics, treballar en un segell d'enoturisme i en un de restaurants de tradicionals. En aquest últim aspecte, Canals ha apuntat la possibilitat d'editar un llibre de receptes de cuina andorrana perquè actualment ja n'han recollit 250. També es vol potenciar la cooperacio transfronterera amb la regió d'Occitània.

En aquest apartat el conseller de Ciutadans Compromesos, Raül Ferré ha demanat els motius pels quals Andorra Turisme no patrocina el VPC Andorra, l'únic equip andorrà que juga a França i que, per contra, esponsoritza l'Stade Toulosain. Budzaku ha opinat que no es tracta ben bé d'una esponsorització i que l'aposta d'Andorra Turisme és pel bàsquet que juga en la millor lliga del món després, evidentment de l'NBA.

-

 

 

Comentaris (1)

Trending