Caldea assegura que el canvi de peces de la mostra de Shangti es deu a les nombroses vendes

Els responsables del termolúdic admeten crítiques per l’exposició però també molts elogis, i sabedors que es tractava d’un treball controvertit, recorden que en part l’art és provocació

-
-
Caldea no ha mogut cap peça de lloc relativa a l’exposició de Philippe Shangti per les crítiques que hagi rebut -i que admet-. Responsables del termolúdic afirmen que si s’han fet lleus canvis en els emplaçaments d’algunes obres ha estat perquè n’hi ha que s’han venut. I s’han venut bé atès que Shangti, l’artista escollit per representar Andorra a la Biennal de Venècia, comença a tenir un notable renom.

Caldea reconeix que la mostra de l’artista francès era i és controvertida i, sobretot, provocadora, però recorden les fonts oficials del termolúdic que “l’art també és això, provocar”. En aquest sentit, admeten que han rebut queixes d’usuaris de les instal·lacions pel fet de trobar-se en diferents punts del recinte peces amb inscripcions relatives a la prostitució o a les drogues. I en molts casos, amb cossos de dona com a aliats.

Les fonts consultades han explicat que en un moment concret han sentit una “alineació” amb el treball de l’artista i per això es va decidir exposar la mostra, que, en el fons, asseguren des de Caldea, reivindica més valors dels que sembla i està més en consonància del que representa el que vol transmetre la Societat d’Economia Mitxa del Termolúdic d’Escaldes-Engordany (Semtee). Segons les fonts, l’artista, entre glamur i bellesa, pretén fer també una denúncia vers els vicis malignes. I aquí és on entra l’aposta de Caldea pel benestar, per la salut, pel relax.

Els responsables del termolúdic contactats han explicat que no tot han estat crítiques, ni molt menys,i  que la mostra i les propostes de Shangti han rebut molts elogis i d’aquí que algunes de les peces s’hagin venut i s’hagin substituït. Algunes per còpies de la mateixa (i, per tant, el relleu és imperceptible) i d’altres per obres molt similars. Com a mínim, i que la Semtee tingui controlat de forma directa, s’haurien venut quatre quadres i una escultura. Però potser que a partir d’altres intermediaris o marxants s’hagin col·locat altres peces. 

Entre els compradors, per exemple, hi hauria alguns dels famosos ‘youtubers’ que resideixen al Principat o algun resident francès que convertirà l’obra en regal de Nadal. Les fonts consultades han assegurat que l’obra de Shangti comença a ser notablement cotitzada. Però s’estima més no entrar en preus perquè una part depèn, també, de les negociacions finals o la intervenció del marxant que s’escaigui.

L’espai d’exposició que acull algunes de les obres de Shangti en aquesta ocasió, però que també han estat escenari de la mostra del treball d’altres artistes, aviat deixarà de tenir aquesta funció, atès que l’indret hauria estat llogat per ubicar-hi despatxos i, per tant, novament la zona passarà a tenir una altra funció.

-

Relacionat

Caldea canvia subtilment de lloc peces d’una controvertida exposició

Comentaris (1)

Trending