Caldea canvia subtilment de lloc peces d’una controvertida exposició

Usuaris del termolúdic s’han mostrat estupefactes per alguns dels reclams de la mostra de Philippe Shangti, la presència del qual en un lloc tan visitat no acaba de posar-se bé en sectors artístics del país

-
-
Algunes de les peces aparentment més controvertides o amb reclams més cridaners (prostitució, cocaïna) de la mostra que l’artista Philippe Shangti, escollit per representar Andorra a la Biennal de Venècia, han estat lleugerament i subtilment canviades de lloc després que alguns usuaris del Caldea hagin mostrat, a través de les xarxes socials però, també, directament a responsables del termolúdic, la seva estupefacció per una exposició en alguns casos tan explícita en un indret on hi fa cap públic de diferents edats, molts menors inclosos.

El luxe i el glamur són alguns dels reclams del no menys controvertit Shangti, l’elecció del qual per anar a Venècia tampoc no ha estat del tot entesa en alguns sectors artístics del país. A més, l’artista francès treballa en equip i, segons les fonts, no s’acaba de saber del tot fins on es pot veure la seva essència. Sia com vulgui, aquesta no és qüestió ara. Ni tan sols molts dels usuaris de Caldea que han vist amb sorpresa la mostra com aquell que diu no sabien res de l’artista. La qüestió -rebatuda pels responsables del termolúdic- era percebre la mostra com quelcom que va just en contra dels valors d’un centre termal, que vetlla pel relax i el benestar. Drogues i prostitució no anirien en aquesta línia.

El que tampoc no han acabat d’entendre i, a més, ha generat cert malestar en artistes i galeristes del país és que en aquesta ocasió Shangti hagi tingut tota mena de facilitats per convertir Caldea en una gran sala d’exposicions per a la seva obra i que, en moltes altres ocasions, altres artistes tant o més reconeguts i, en qualsevol cas, molt més vinculats al Principat que l’escollit per representar el país a Venècia, no només no hagin tingut la mateixa oportunitat. És que se’ls hauria posat tota mena de traves.

Comentaris (1)

Trending