Budzaku hauria comunicat que té intenció d’iniciar un altre projecte fora d’Andorra

Per evitar qualsevol suspicàcia, el director general d’Andorra Turisme hauria deixat clar que la seva proposta anava lligada a la del ja exministre Camp

Betim Budzaku hauria lligat de totes totes el seu projecte al de Francesc Camp.
Betim Budzaku hauria lligat de totes totes el seu projecte al de Francesc Camp.
Ni que el futur ministre de Turisme ho pretengués, el macedoni Betim Budzaku no continuarà al capdavant d’Andorra Turisme. Director general i màxim responsable de l’agència estatal de promoció turística des de l’agost del 2011, Budzaku ja hauria comunicat fa unes setmanes que el seu mandat s’esgotava amb el del ja exministre Francesc Camp i que donava per finalitzat el seu projecte al Principat.

Poliglota i procedent de Port Aventura, on havia estat el director comercial i el responsable de màrqueting del parc d’atraccions tarragoní, Budzaku va ser una decidida aposta de Camp per liderar Andorra Turisme quan Grandvalira també el tenia a la seva agenda per una eventual incorporació. El seu pas per l’agència de promoció turística i pel país en general no ha passat gens desapercebuda. 

Ha estat un home de controvèrsies, per bé i per mal, i un dels ferms avaladors del projecte de ‘Cirque du Soleil’ o d’altres grans esdeveniments -alguns de clarament fallits com l’‘Andorra Red Music festival’- tant turístics com artístics o esportius. També ha estat l’impulsor de les grans campanyes de comunicació colze a colze amb Camp i amb professionals del sector al Principat com Enric Torres o Noemí Pedra.

Ara, acabada l’etapa política de Francesc Camp, fonts properes al ministeri han assegurat que Budzaku ja va fer pública la decisió d’abandonar el càrrec, inicialment lligat al del ministre, i també el Principat. Segons les fonts, tindria un altre projecte a punt d’iniciar fora del país després de considera finalitzada la seva aportació, que valora de forma més que notable, al davant d’Andorra Turisme.

Per tant, el nou Govern haurà de designar també la persona que dirigeixi l’organisme públic de promoció turística. Li tocarà, en principi, als Liberals situar el professional que més escaient considerin. Però no sembla una decisió a adoptar en breu. D’entrada, encara cal que Jordi Gallardo i companyia acabin de lligar els serrells que falten per fer encaixar totes les peces. Tampoc els demòcrates tenen tancats tots els ministeris que els tocarà dirigir.

Molts serrells per aclarir encara

De fet, hores d’ara hi ha encara tants fronts oberts que comença a cobrar força que l’acte de jurament inicialment previst per a dimarts, i en el qual el departament de protocol ja estava preparant, és probable que es retardi. Fins quan, no se sap. De fet, tant demòcrates com liberals van assegurar la setmana passada que durant la que s’inicia demà hauria d’estar el nou Govern en funcionament. 

Jordi Gallardo i Judith Pallarés són dos dels ministres segur per designació liberal. Entre els noms que s’han posat damunt la taula per ocupar alguns dels departament que corresponguin a Liberals hi hauria el de l’actual directora de la Confederació Empresarial (CEA), Sílvia Gabarre, que va ser secretària d’Estat de Família del 2001 al 2005. Mentrestant, entre les àrees de control inicialment demòcrata continuaria el ball a Exteriors, Educació -per als dos casos sona Maria Ubach- i Cultura i Esports, ministeri per al qual Sílvia Riva no s’acabaria de decidir.

On sembla que no hi haurà canvis, ja en una línia molt inferior de l’estructuració governamental i de caràcter molt més tècnic, és al departament de Protocol. L’experta en relacions públiques Maria Marina continuarà al capdavant, exercint un càrrec al qual va arribar el 2 de gener del 2014 després d’una anys de tècnica al mateix departament o d’haver passat, entre altres, per l’ambaixada de Madrid o l’oficina de turisme de Barcelona.

Etiquetes

Comentaris

Trending