Boye denuncia el 'cas Silvestre' davant d'organismes internacionals

El mediàtic jurista i advocat de Puigdemont assumeix la defensa de lletrat andorrà, a qui considera víctima "d'atropellament i abús per part de les autoritats" del Principat

-
-
El mediàtic jurista Gonzalo Boye assumeix la defensa internacional de l’advocat andorrà Josep Anton Silvestre, immers en una pugna amb les institucions jurisdiccionals del Principat arran del que ell entén el lliure exercici de la professió i el dret a la defensa dels seus clients que, en el ‘cas BPA’, l’ha portat a recusar diversos batlles i magistrats, fins al punt d’aconseguir, per ara, que el Tribunal Superior de Justícia hagi apartat del judici de la causa general de l’esmentat ‘cas BPA’ el president del Tribunal de Corts, Josep Maria Pijuan.

A través d’una piulada via xarxes socials, Boye, que entre altres, per exemple, coordina la defensa jurídica fora d’Espanya de Carles Puigdemont, ha denunciat la “situació de desemparament” que viu Silvestre, que segons el jurista xilè seria víctima d’un “atropellament i abús per part de les autoritats andorranes”. Per aquest motiu, Boye ha decidit “assumir la seva defensa internacional” alhora que li dóna suport. El primer pas ha estat “denunciar els fets davant d’instàncies supranacionals”.

Per ara, no ha transcendit el pas que hauria fet Boye en la defensa internacional dels interessos de Silvestre, que en més d’una ocasió i formant part dels escrits presentats en algunes de les recusacions, hauria denunciat les amenaces sofertes, tant durant una de les poques sessions de la vista oral del ‘cas BPA’ que s’han celebrat com, amb posterioritat, a les dependències de la seu de la Justícia, circumstàncies que també ha posat de relleu el jurista xilè establert a Madrid.

Boye ha deixat anar durant la jornada d'aquest dilluns diverses piulades a través del seu perfil professional de Twitter -és a dir, via el seu despatx-, recordant que el dret de defensa ha d'estar "garantit a tots els països i més encara en aquells que es postulen com a democràtics" i considera que la situació per la qual passa Silvestre al Principat "és inacceptable" i "intolerable". Critica de forma implícita la "passivitat" amb la qual s'estaria mostrant el Col·legi d'Advocats, que no ha atorgat l'empara sol·licitada almenys en una ocasió pel lletrat.

En declaracions a l'Altaveu, l'advocat especialitzats en qüestions penals transnacionals ha vingut a dir que no vol fer públic els passos exactes donats per no donar pistes a l'Estat andorrà. Però sí que ha afirmat que "molt malament han d'estar les coses perquè un país, un govern, es plantegi canviar la legislació" per l'actuació d'un advocat que l'únic que fa a parer de Boye és exercir el seu dret a la defensa. I per exercir la seva tasca amb el rigor, professionalitat i amb les eines que el marc jurídic li atorga, ha vingut a dir el jurista xilè del seu col·lega andorrà, "l'estan amenaçant de la forma que ho estan fent".

 

Gonzalo Boye, de cara, al costat de Josep Anton Silvestre, d'esquena, en la imatge difosa per WhatsApp en què s'explicava que havien estat vistos a la Batllia.

Relacionat

Sorpresa a la Batllia per la ‘visita’ de l’advocat de Puigdemont i Snowden
-

Relacionat

L’advocat de Puigdemont lamenta que Andorra copiï judicialment “tot allò dolent” d’Espanya
-

Relacionat

Indignació entre lletrats pels “atacs a la llibertat de l’exercici de l’advocacia”

Comentaris (2)

Trending