Sorpresa a la Batllia per la ‘visita’ de l’advocat de Puigdemont i Snowden

Gonzalo Boye ha estat aquest migdia a la seu de la Justícia acompanyat del lletrat andorrà Josep Anton Silvestre però cap dels dos no ha volgut explicar què hi feien

Gonzalo Boye, de cara, al costat de Josep Anton Silvestre, d'esquena, en la imatge difosa per WhatsApp en què s'explicava que havien estat vistos a la Batllia.
Gonzalo Boye, de cara, al costat de Josep Anton Silvestre, d'esquena, en la imatge difosa per WhatsApp en què s'explicava que havien estat vistos a la Batllia.
Un dels membres de l’equip de juristes que defensa el president de la Generalitat catalana Carles Puigdemont i advocat en múltiples causes mediàtiques (per exemple el ‘cas Snowden’), el xilè Gonzalo Boye, ha estat durant el dia d’avui al Principat. Almenys hauria visitat les instal·lacions de la seu de la Justícia, encara que no se’n sap el motiu. I tant ell ni el seu acompanyant, l’advocat andorrà Josep Anton Silvestre, han declinat fer cap manifestació al respecte.

La ‘visita’ de Boye a la Batllia ha causat certa sorpresa entre les persones que eren a la seu judicial mentre el lletrat hi ha estat. La defensa internacional de Puigdemont ha fet encara més públic i mediàtic un home que ja va intervenir en casos com els de Luis Bárcenas o encara anteriorment va participar en el judici pels atemptats de l’11-M a Madrid, ciutat on resideix en l’actualitat. Gonzalo Boye també defensa a Bèlgica, per exemple, el músic mallorquí conegut amb el sobrenom de Valtonyc.

Entre altres coses, Boye és especialista en dret internacional. Coneix molt bé el funcionament de diverses institucions internacionals i els ordenaments jurídics de, com a mínim, els principals països europeus. L’estada de l’advocat xilè al Principat i el fet que acudís a la Batllia acompanyat de Silvestre ha transcendit arran de la difusió en alguns grups de WhatsApp de, com a mínim, una imatge on es veuen tots dos. 

El seu acompanyant com a mínim en la visita a la Batllia, no ha volgut donar cap detall de la presència d’un i altre a la seu de la Justícia. Josep Anton Silvestre participa en múltiples causes al Principat, essent la més cridanera els darrers mesos la relativa al ‘cas BPA’, en què ha recusat diversos batlles i magistrats. En relació estricta amb la presència de Boye al Principat, altres fonts han assenyalat que també se l’hauria vist passejant en zones comercials i turístiques com l’avinguda Meritxell.

Comentaris

Trending