Borja Thyssen mira de fer creure a un jutge espanyol que vivia a Andorra en un pis de lloguer

El fill de Tita Cervera és jutjat per frau fiscal i diversos inspectors tributaris diuen que mai no va acreditar la residència al Principat, on diu que pagava 900 euros el mes per un habitatge de 90 metres el 2007

Borja Thyssen en arribar al jutjat número 22 de Madrid el dia del judici.
Borja Thyssen en arribar al jutjat número 22 de Madrid el dia del judici.
El fill de Carmen Tita Cervera i el baró Hans Heinrich von Thyssen-Bornemisza, Borja Thyssen, s’ha assegut aquest dimecres al banc dels acusats. Davant d’un jutge de Madrid, l’acusat ha intentat fer creure que si el 2007 no va tributar davant la hisenda espanyola va ser perquè no residia a Espanya. De fet, manté Thyssen que vivia a Andorra. Que ho feia en un pis de lloguer de 90 metres quadrats pel qual pagava mensualment 900 euros. Però els inspectors tributaris que han declarat en el marc del judici han assegurat que el fill de Cervera mai no ha acreditat legalment la seva residència al Principat.

Més encara, a partir de les declaracions i informes sol·licitats als vigilants de seguretat que li pagava la seva mare i del rastreig dels moviments de comptes o compres i pagaments amb targetes de crèdit, diversos pèrits i tributaris haurien arribat a la conclusió que aquell 2007 se’l va passar, majoritàriament, a Espanya. Amb tot, la fiscalia li reclama dos anys de presó més el pagament d’una multa de 595.000 euros més l’abonament dels prop de 595.000 euros més que hauria defraudat. L’advocacia de l’Estat reclama a Thyssen tres anys i quatre mesos d’empresonament, fet que l’obligaria a entrar en un centre penitenciari.

Els testimonis de càrrec de l’acusació pública han mostrat la seva estranyesa sobre el fet que Thyssen insistís en què aquell 2007 no vivia a Espanya i que mirés de fer creure que s’estava en un pis de lloguer a Andorra. En aquest sentit han explicat alguns dels testimonis, segons que informen agències de comunicació espanyola, que Thyssen no només no va acreditar la seva residència al Principat sinó que es va oposar frontalment a facilitar qualsevol mena de detall que se li demanés. De fet, la seva defensa, que demana l’absolució, s’ha queixat que se l’investigués sense una autorització fiscal. Els inspectors d’hisenda han recordat que el dret tributari espanyol permeten certes prerrogatives d’investigació sense control judicial. I que és això el que es va fer davant la sospita de frau.

Borja Thyssen va facturar el 2007, per dos reportatges en exclusiva, 1,4 milions d’euros de l’editora de la revista ‘Hola’. Al·lega el fill de Cervera que per un dels reportatges no hauria de tributar res perquè les imatges eren, manté, d’arxiu. En tot cas, i segons que ha exposat la fiscalia, "per eludir qualsevol tipus de tributació por les rendes obtingudes amb la cessió de drets d'explotació de la seva imatge, l'acusat va utilitzar per al cobrament d'aquestes quantitats l'entitat Grobrach LLC domiciliada a les Vegas Nevada i un compte de l'entitat Andbank Grup Agricol Reig d’Andorra, sent totes dues 100% titularitat de l’acusat”.

Comentaris (1)

Trending