Besolí i Rosell haurien de ser traslladats ben aviat cap a un centre penitenciari català

El gestor andorrà i l’expresident del Barça porten gairebé catorze mesos empresonats acusats de blanquejar diners procedents de comissions lliurades per la Confederació Brasilera de Futbol

-
-

El gestor lauredià Joan Besolí i l’expresident del Barça Sandra Rosell haurien de ser traslladats durant la setmana que ve de la presó madrilenya de Soto del Real, on fa pràcticament catorze mesos que estan ingressats, a un centre penitenciari català. La jutgessa de l’Audiència nacional espanyola que ha instruït la causa contra els dos empresonats i quatre persones més per un presumpte delicte de blanqueig de diners en banda organitzada no s’ha oposat a la petició d’acostament cap als seus domicilis formulada per les defenses de Besolí i Rosell.

El trasllat s’espera que sigui “imminent” però no hi ha data ni lloc, segons que han explicat fonts de la defensa dels dos empresonats. Si Lamela i la sala penal de l’Audiència espanyola s’han oposat de forma reiterada i mecànica a les peticions de llibertat formulades per les defenses de Besolí i Rosell, en el cas de la sol·licitud última per aconseguir un trasllat a una presó més propera  que la madrilenya no ha tingut oposició. Ara, la decisió és burocràtica. Institucions Penitènciàries de l’Estat espanyol espera un informe de Soto del Real per acabar de tramitar la qüestió.

La jutgessa que ha instruït el cas a l’Audiència espanyola no s’ha oposat l’acostament i ara la decisió està pendent de qüestions burocràtiques

Els advocats del gestor lauredià i del dirigent esportiu esperen saber entre dilluns i dimarts quin dia seran traslladats cap a Catalunya i quin centre penitenciari finalment els acollirà. El que queda més a prop d’Andorra mirant per Besolí seria el dels Lledoners, a tocar de Manresa, i on des de fa una setmana aproximadament hi ha reclosos tots els dirigents polítics homes participants en el denominat procés sobiranista català. No és descartable, han indicat les fonts, que aquest sigui el centre finalment triat, encara que no hi ha cap indici i els implicats no hi tenen res a dir.

Lamela ja ha conclòs la fase d’instrucció del cas i ha processat Rosell, Besolí i quatre persones més, entre els quals l’urgellenc Andrés Ramos, cunyat del lauredià, per blanqueig de diners procedents de comissions de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF). Comissions que l’entitat privada esportiva hauria satisfet suposadament a empreses lligades al dirigent esportiu català com a compensació per la gestió de part dels drets d’imatge de la selecció brasilera de futbol. Més enllà que la corrupció entre particulars no està penada al Brasil i fa ‘quatre dies’ que ho està a Espanya, es dóna el cas que la pròpia CBF ha certificat que les gestions de Rosell lluny de perjudicar-la la van beneficiar.

Comentaris

Trending