Besolí defensa la legalitat de les operacions que feia a Andbank per al brasiler Teixeira

El gestor lauredià declara en català a l’Audiència nacional i s’emociona en explicar la situació que va viure arran de l’accident d’un fill seu

Joan Besolí, amb el traductor al costat, en prestar declaració davant el tribunal.
Joan Besolí, amb el traductor al costat, en prestar declaració davant el tribunal.
El gestor lauredià Joan Besolí, empresonat des de fa gairebé dos anys acusat de blanqueig de diners de procedència il·lícita juntament amb el seu amic i expresident del Barça Sandro Rosell, ha defensat aquest dimarts davant l’Audiència nacional la legalitat de les operacions que va fer a Andbank per compte de l’expresident de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) i exresident passiu al Principat Ricardo Teixeira. Besolí, que ha declarat en català davant el tribunal que el jutja i que s’ha emocionat en parlar de l’accident i la lesió medul·lar que pateix un fill seu, ha assegurat que no va fer res incorrecte i que no té intenció de fugar-se de l’acció de la justícia espanyola.

Besolí ha declarat en la mateixa jornada que també ho han fet, en primer lloc, Sandro Rosell i, després, i entre altres, el cunyat del lauredià i ciutadà urgellenc Andrés Ramos. L’exconseller comunal lauredià, pel qual la fiscalia demana 10 anys de presó per blanqueig de diners i pertinença a una organització criminal, ha seguit els passos del seu amic i només ha respost les preguntes de la defensa -en el seu cas, l’advocat Andrés Maluenda, que fa equip amb Pau Molins- en considerar que l’acusació del fiscal està plena d’errors i falsedats. La declaració de Besolí ha estat traduïda de forma consecutiva per un intèrpret.

“Vaig conèixer el senyor Ricardo Teixeira el 2001 a les oficines d’Andbank mitjançant Sandro Rosell. Des d’aleshores, he fet diferents tràmits per ell. Bàsicament, realitzar inversions amb diners que m’havia ingressat en la meva societat BON US -per exemple, els quatre milions d’euros rebuts el 2002- en no tenir jo cap dubte sobre la seva manera de procedir i ser coneixedor que els seus diners havien passat els controls bancaris pertinents”, ha explicat Besolí en ser preguntat per la seva relació amb l’expresident de la Confederació Brasilera de Futbol.

L’exconseller comunal de Sant Julià relata davant el tribunal que el jutja el calvari que va viure les hores posteriors a la seva detenció, aviat farà dos anys

A més, l’empresari lauredià s’ha queixat que no havia pogut defensar-se de forma adequada en els interrogatoris als quals havia estat sotmès fins al dia d’avui en tractar-se de fets succeïts molts anys enrere i no haver pogut tenir accés a la informació durant el procés d’instrucció. Besolí, a banda d’assegurar que, en cas que la sala dictaminés demà la seva posada en llibertat provisional no vindria a Andorra a refugiar-se i a evitar l’acció de la justícia espanyola, també ha relatat les 60 hores posteriors a la seva detenció el 25 de maig de 2017. “Vaig anar de calabós en calabós. De la Seu d’Urgell a Barcelona i d’allà a Madrid. Jo estava en estat de xoc davant les preguntes incisives de la jutgessa Carmen Lamela perquè en el meu cap aleshores només pensava en un dels meus fills, ingressat a l’Hospital Vall d’Hebrón amb una lesió medul·lar que l’ha acabat deixant en cadira de rodes”.

Una vegada finalitzades les declaracions previstes per aquest dimarts i, en conseqüència, finalitzada la sessió, l’acusat urgellenc Andrés Ramos ha demanat als dos policies que s’han emportat Rosell i Besolí que no els emmanillessin perquè així havia dit que es faria la magistrada Concepción Espejel. Els agents han atès a la sol·licitud feta pel cunyat del gestor de Sant Julià i tots dos van poder abandonar la sala sense manilles.

-

Relacionat

La defensa de Besolí demana el seu alliberament davant el tribunal que el jutja 
Presó de Soto del Real

Relacionat

Besolí i Rosell traslladats a Soto del Real

Comentaris

Trending