Bartumeu afirma que el Govern només explica formulismes i no el contingut de la negociació amb Europa

Diu que amaga informació i que les reunions informatives són una mala còpia de les de San Marino

Josep-Lluís Donsión, i Jaume Bartumeu a la roda de premsa d'aquest dimarts.
Josep-Lluís Donsión, i Jaume Bartumeu a la roda de premsa d'aquest dimarts.
El president de Progressistes-SDP, Jaume Barrtumeu considera que el Govern continua amagant informació sobre la negociació de l'acord d'associació amb la Unió Europea (UE). Bartumeu ha dit que les reunions que està duent a terme el Govern són una "mala còpia" de les que fa San Marino. "Allà estan explicant la negociació, no formulismes i conceptes genèrics sobre el que representa l'acord".

Jaume Bartumeu diu que s'han d'ensenyar documents i creu que les reunions informatives que van començar aquest dilluns a Canillo "arriben quatre anys tard. Això s'hauria d'haver fet abans d'iniciar la negociació". 

El president de Progressistes-SDP s'ha mostrat preocupat "per la petulància amb la qual, el secretari d'Estat d'Afers Europeus està enfocant el seu circuit parroquial, digna de les millors èpoques del meu predecessor, Marc Forné, per voler donar lliçons a la Unió Europea de si ens coneixen o no i del que ha de fer. Dir que la Unió Europea no ens coneix prou per fer propostes que ens convinguin bé és una bufetada  per les tres anteriors ambaixadores que van negociar amb Brussel·les: Mateu, Descarrega i Ubach, que han treballat bé explicant quina és la situació d'Andorra davant de la Comissió Europea. Desautoritzar-les és llastimós i lamentable. També el nomenament del secretari d'Estat és una bufetada per a la ministra com m'ha confirmat gent de Demòcrates".

Bartumeu ha explicat que no comparteixen gens la línea d'exposició que està fent el secretari d'Estat, Landry Riba i ha assegurat "que si es vol guanyar el referèndum, i nosaltres volem que es guanyi, amagar documents no és la solució. No hem de tenir por, però la por neix quan algú amaga informació". Per acabar, Bartumeu ha assegurat que tot el que s'està gent "compromet la negociació".

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending