Alerten del ‘perill’ que suposa la mitjana enjardinada de l’avinguda Tarragona en casos d’urgència

En moments d’alta intensitat de la circulació, els vehicles d’emergència tenen enormes dificultats per transitar ja que la resta de vehicles queden bloquejats per l’illeta mitgera 

-
-
Després que es retirés l’illeta enjardinada construïda a la carretera CG-1, a la sortida sud de Sant Julià, han sorgit diverses veus que demanen repensar la utilitat de la mitjana també enjardinada que separa els carrils de pujada i de baixada a l’avinguda Tarragona d’Andorra la Vella. La presència d’aquesta illeta separadora comporta enormes dificultats en certs moments si els vehicles d’emergència han de transitar pel vial en direcció a alguna urgència.

Diversos ciutadans han contactat amb l’Altaveu per alertar de les dificultats que tenen ambulàncies o bombers per passar per l’avinguda Tarragona en moments de molta intensitat circulatòria. Si els dos carrils, ja siguin de baixada o de pujada, queden col·lapsats pel volum de tràfic en hores punta i escau la necessitat que un vehicle d’emergències hagi de passar per la zona és inviable, amb l’illeta enjardinada que la resta d’automòbils puguin maniobrar per deixar pas als vehicles d’urgències.

D’aquí que fins i tot fonts properes als esmentats serveis d’emergència han explicat que s’hauria  demanat a Mobilitat i altres departament governamentals que repensin si l’element de separació de carrils de l’avinguda Tarragona és la millor solució -la mitjana és relativament nova, impulsada pel comú d’Andorra la Vella en el marc de l’embelliment del vial- o cal plantejar una altra alternativa.

 

Comentaris (6)

Trending