Autocars Nadal assegura que Grup Julià fa una aposta ferma pel país “a preus de mercat”

L’empresa de transports recorda que fa més de cinquanta anys que treballa al Principat i que ara s’ha decidit a obrir nous mercats i apostat per noves línies de ‘touroperació’

-
-
“Creiem en el país i volem apostar-hi.” Autocars Nadal rebutja de ple qualsevol crítica que es faci arran de les dues darreres adjudicacions de transport de passatgers que s’han fet: la de les línies de bus -s’ha quedat el lot 1, amb el Bus Exprés i la línia que va de Sant Julià a Andorra i Escaldes- i la del transport escolar. “No fem ofertes temeràries. Això és fals. Els nostres són preus de mercat”, afirmen fonts empresarials que reconeixen que el fet de tenir el potencial d’un grup internacional com Julià al darrere és l’únic que els permet treballar amb certs marges.

Nadal, però, també recorda que fa més de cinquanta anys que treballa al país, on va néixer, i que Julià és l’aliat des de fa més de tres dècades. Cert que des de fa un parell d’anys, i amb la jubilació dels fundadors d’Autocars Nadal, van assumir al cent per cent la companyia i “creuen en el país i volen apostar-hi”. D’aquí que estiguin treballant en “obrir nous mercats i apostar per noves línies de ‘touroperació’”. És a dir, després de molts anys centrant-se només en poques línies de caràcter internacional, ara la companyia vol aportar el seu gra de sorra al transport intern i a qualsevol altra proposta que sorgeixi. “A cada concurs que es convoca, nosaltres hi acudim. Fem les nostres valoracions i decidim si ens acabem presentant o no. El sol surt per a tothom”.

Les fonts de la companyia consultades remarquen que “ens hi guanyem la vida” i “treballem amb els marges suficients”. “Cadascú, a casa seva, fa els seus càlculs. En el darrer concurs, el del bus d’Andorra la Vella, també Andbus ha fet una oferta molt baixa. Cadascú se sap el que és seu”. En aquest sentit, les fonts d’Autocars Nadal expliquen que l’únic que hi ha de cert en qualsevol crítica és que “formem part” d’un gran engranatge empresarial que els permet reduir alguns costos, per exemple, a l’hora d’adquirir vehicles. Grup Julià té diverses unitats de treball. A Barcelona, a Madrid… la d’Andorra, d’altres a Amèrica… Cada unitat ha d’aconseguir ser rendible per si mateixa. 

Ara, és cert, per exemple, que els vehicles es compren en grup i això fa que a l’hora d’amortitzar els autocars, els busos, sigui més fàcil que el que pot fer una petita companyia implantada només al país per un tema de costos inicials. “És clar que el suport de Grup Julià és primordial. Però és que Julià fa més de 30 anys que opera al país i ara ha decidit tornar-hi a apostar fermament. I per això treballem. Julià posa tota la carn a la graella”. Nadal reconeix que al sector del transport “hi ha molts nervis”. Però “nosaltres no anem a perdre diners. Sempre hem raonat les nostres propostes. Cadascú fa els seus càlculs i pren les seves decisions”.

 

El sector del transport de viatgers està remogut.

Relacionat

La ‘irrupció’ de Julià revoluciona el sector del transport de passatgers

Comentaris (1)

Trending