Arriben a la presó de Can Brians 2 entre clams de ‘llibertat’ Besolí i Rosell

La fiscalia de l’Audiència nacional espanyola sol·licita de anys de presó i 55 milions de multa per al gestor lauredià i un any de reclusió més i quatre milions més de multa per a l’expresident del Barça

Comentaris

-
-
Un parell de centenars de persones, entre els quals diversos familiars, han rebut a les portes de la presó de Can Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, a prop de Martorell, l’autobús de la guàrdia civil que traslladava fins a aquell centre penitenciari el gestor lauredià Joan Besolí i l’expresident del Barça Sandro Rosell. Enmig de moments de molta emotivitat s’ha sabut una altra ‘rebuda’, en aquest cas la de la fiscalia de l’Audiència nacional. El ministeri públic demana deu anys de presó i 55 milions d’euros de multa per a Besolí i un any d’empresonament i quatre milions més per a Rosell.

Tots dos, empresonats des de fa catorze mesos a Madrid, van iniciar ahir, dimarts, el camí d’acostament cap als seus respectius domicilis. Després de les reiterades negatives a les demandes d’alliberament, la magistrada que ha instruït la causa contra Besolí i Rosell i quatre persones més, entre les quals l’urgellenc Andrés Ramos, cunyat del gestor i exconseller comunal lauredià, Carmen Lamela, no es va oposar al trasllat dels dos presos a un centre català. Dimarts es va fer un primer tram del viatge, des de Soto del Real fins a Saragossa, i aquest matí de dimecres s’ha completat el segon tram. A Ramos la fiscalia espanyola li sol·licita vuit anys de presó.

El furgó que traslladava Besolí i Rosell ha arribat a la seva destinació poc després del punt del migdia. En les immediacions de Can Brians 2 hi havia un parell de centenars de persones amb pancartes que reclamen la llibertat de tots dos. Entre els presents s’hi han vist familiars i coneguts de Besolí i també, de Rosell, inclosos alguns coneguts treballadors de l’FC Barcelona. Tots han mostrat la seva contrarietat per la situació que estan visquen els dos processats per un suposat delicte de blanqueig de capital i crim organitzat. 

 

I tots, també, ressalten el fet que l’entitat que suposadament hauria estat perjudicada per les actuacions dels acusats, en aquest cas la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) no només no es considera perjudicada si no que ha arribat a certificar per escrit que les gestions com a mitjancer de Rosell li haurien generat un notable benefici econòmic. El que l’Audiència nacional espanyola considera que s’hauria blanquejat seria el producte d’unes comissions que seria la remuneració a la feina feta. La jutgessa entén, en canvi, que són comissions il·lícites. Aquells diners haurien passat per comptes andorrans que en bona part estaven titularitzats per Joan Besolí. D’aquí vindria l’acusació contra el gestor lauredià.

El sentiment a la porta de la presó era molt contradictori. De fet, no era un sentiment sol. Se’n barrejaven molts. Des de la ràbia i la indignació que se sent per la situació que es viu a la certa il·lusió i alegria per poder tenir els dos homes molt més a prop. Ara, la sensació unànime, el reclam unilateral i compartit per tots els presents, és que s’acabi d’una vegada per sempre una situació que consideren insostenible jurídicament i manifestament injusta. 

Alhora, tampoc no s’ha posat gens bé que just el dia que els dos processats arribaven a estar una mica més a prop de les seves respectives llars, s’hagi fet pública la petició formulada pel ministeri fiscal. I és que ara ja s’està en fase prèvia a l’obertura del judici. Les dues peticions de condemna més elevades tenen a veure amb els dos protagonistes del viatge des de Soto del Real. D’aquesta manera, l’acusació pública reclama onze anys de presó per a Sandro Rosell, a qui se li sol·licita també una multa de 59 milions d’euros; i 55 milions de multa i deu anys d’empresonament per a Joan Besolí.

Comentaris

Trending