Arrenca amb bon estat de salut el recompte d’isards en vista a la setmana de caça

Banders i caçadors duen a terme un treball tècnic a la muntanya del qual en depèn el nombre d’exemplars que es podran abatre del 16 al 23 de setembre

Un dels isards observats aquests darrers dies.
Un dels isards observats aquests darrers dies.
Els primers dies d’observacions d’isards, és a dir, de recomptes, estan evidenciant una notable presència d’animals a les muntanyes del Principat i, en principi, un bon estat general de la cabana. És molt aviat encara per fer balanç, queden pràcticament tres setmanes de feina tècnica realitzada de comú acord entre banders i caçadors. Del nombre d’exemplars que doni com a resultat la feina feta aquests dies en depèn el nombre d’animals que es podran abatre durant la setmana de caça que anirà del 16 al 23 de setembre.

El treball conjunt que s’està fent parteix d’un calendari de trobades i llocs on fer els recomptes molt ben definit al llarg de les properes setmanes. Com l’any passat, un nombre molt notable de caçadors participen de la feina dirigida pels banders. Segons diverses fonts, l’any passat es va comprovar com mai que una participació activa dels caçadors, que al final són els més beneficiats d’un recompte com més precís millor, dóna com a resultat un major control d’animals.

De fet, l’increment de la cabana experimentat l’estiu passat més que una presència molt major d’exemplars es va donar, segons les fonts, per un increment notable de persones a comptar. Per això que enguany la presència de caçadors previsibles a les muntanyes del Principat, seguint el programa d’observacions establert, es prevegi més que notable. Per ara, la cabana que es pot divisar és sana i forta -els casos de pestivirus continuarien sent molt esporàdics i per ara les fonts consultades no tindrien constància de cap cas nou- i tan nombrosa com l’estiu passat, almenys. Però queda molta feina per fer.

Etiquetes

Comentaris

Trending