Apapma reclama un esforç per reduir la generació de residus

L’entitat ecologista recomana mantenir la pràctica del reciclatge i, si es pot, emmagatzemar el material per evitar que el màxim de cartró, paper o envasos vagin al forn incinerador

-
-

L’Associació Protectora dels Animals, les Plantes i el Medi Ambient (Apapma) ha fet una crida perquè la població intenti en la mesura del possible reduir la generació de brossa durant aquests dies i a continuar fent correctament la separació dels residus per al seu reciclatge. Des de l’entitat es fa la petició tot tenint present que el Govern ha decidit que, durant la crisi del coronavirus, el paper, el cartró i els envasos es cremaran al forn incinerador, ja que les tasques de triatge han estat suspeses.

El Govern, mitjançant un decret al BOPA va interrompre les tasques de tria selectiva dels residus. Es tracta d’una mesura destinada a protegir els treballadors que feien aquesta feina davant del risc de contagi. Davant d’això, Apapma ha volgut compartir la petició via les xarxes socials.

“El millor que podem fer tots és intentar reduir la producció de residus”, reclama l’entitat. També es considera que, malgrat que el paper, el cartró i els envasos, per ara, es portin al forn, cal “continuar reciclant correctament”, ja que “en el moment que la situació es normalitzi aquests residus podran tornar als centres de triatge”. Per tant, si no estan correctament separats, no es podrà fer i acabaran al forn”.

A més, es demana que les persones que tinguin “espai i voluntat” intentin “emmagatzemar-los fins a la normalització de la situació”. Tot això es reclama que es faci “per Andorra, pel medi ambient, pels nostres fills i per les generacions futures”.

Etiquetes

Comentaris

Trending