Andorra Telecom planteja adaptar les tarifes existents en els casos de famílies amb necessitats

La companyia entén que aquesta solució serviria per donar compliment a la proposta d’acord del Consell General amb més eficàcia que no si es crea una de social pròpiament dita

Els directius d'Andorra Telecom han volgut brindar amb els periodistes pel 2020.
Els directius d'Andorra Telecom han volgut brindar amb els periodistes pel 2020.

Andorra Telecom no es planteja crear una tarifa social expressa per complir el requeriment fet des del Consell General. La companyia es mostra més partidària d’adaptar les existents a “les diferents casuístiques” de les famílies en dificultats econòmiques. Així ho ha explicat el seu portaveu, Carles Casadevall, que ha remarcat que es treballa conjuntament amb el ministeri d’Afers Socials per “analitzar” com es pot donar compliment a la proposta d’acord aprovada al parlament.

El passat desembre, el Consell General va aprovar una proposta d’acord impulsada des del grup socialdemòcrata i modificada posteriorment amb un acord amb les bancades de la majoria. Amb ella s’encomanava a Govern que “amb la col·laboració de FEDA i Andorra Telecom estudiï com les persones amb dificultats econòmiques poden beneficiar-se de tarifes o paquets que s’ajustin a les seves necessitats, sense que suposi una càrrega administrativa afegida”. També es posava com a data límit per presentar-lo el mes de juny.

El portaveu d’Andorra Telecom, Carles Casadevall, ha explicat avui que s’està “treballant amb Afers Socials” per veure com es pot donar sortida a la petició. En tot cas, ha donat a entendre que la idea de la companyia no suposaria crear una tarifa social pròpiament dita sinó mirar de cercar adaptacions de les actuals en funció de cada cas. “Les casuístiques de les famílies són diverses i depèn de cada tipus”, ha apuntat, tot indicant que “és tot això el que s’ha d’anar estudiant” i que “seria més adient anar fent adaptacions”.

Casadevall ha explicat aquest posicionament durant un acte en què ha volgut fer balanç de l’any 2019 i, de passada, avançar algunes de les novetats previstes per al 2020. Entre elles, un nou servei per millorar la cobertura WIFI a les llars a les quals, actualment, el senyal no arriba de forma correcta a totes les estances. Per un cost “baix”, ha avançat Casadevall, Andorra Telecom oferiria millorar la instal·lació mitjançant diferents punts d’accés a l’habitatge que garanteixin una cobertura òptima a tot arreu.

Des de la companyia també s’ha fet una valoració positiva del procés de canvi dels descodificadors de televisió. Així, han indicat que dels entre 13.600 i 13.700 que s’havien calculat que se substituirien, ja només queden 385 clients per fer-ho i que, a més, s’ha aconseguit 400 usuaris més per al servei. També ha avançat que es treballa per oferir novetats en les tarifes del mòbil.

Comentaris (5)

Trending