Andorra Telecom no veu cap problema en la continuïtat d’Avatel al Principat

Des de la companyia, que té el monopoli del sector de les telecomunicacions al país, es recorda que els serveis que es presten des de la seu d’Encamp són cap a clients d’Andalusia

-
-

Andorra Telecom no veu cap problema en el fet que Avatel, la companya de la qual fins fa poques setmanes era accionista, s’hagi instal·lat al país. Fonts de la direcció de la companyia han indicat que l’activitat de la societat d’origen malagueny, en cap cas, suposa una competència per a la companyia pública. I és que, remarquen, els serveis que s’ofereixen des del Principat, i més concretament des de les dependències obertes a Encamp, són cap a l’exterior.

Durant el segon semestre del 2017, i poc després de desfer-se, amb un considerable guany, de les accions de MásMóvil, Andorra Telecom va realitzar una altra operació amb l’adquisició de part dels títols d’una, fins llavors, desconeguda empresa de telecomunicacions andalusa, Avatel. En el seu dia, va ser una decisió que va aixecar una considerable controvèrsia, sobretot per part dels partits de la llavors oposició, que no van amagar els dubtes que els provocava la inversió.

Mesos després, al març, i amb certa discreció, la societat malaguenya va obrir instal·lacions al país, concretament a l’entrada d’Encamp. Des d’aquestes dependències, amb una plantilla inicial d’una vintena de treballadors, que prestarien suport tècnic i serveis de ‘call center’ per a les activitats que Avatel té a la Costa del Sol, assumint un volum de feina molt important, amb l’objectiu d’aconseguir un estalvi fiscal important.

A finals de l’any passat, Andorra Telecom va fer oficial la venda de la seva participació. En concret, va aconseguir 32 milions pel 37% de les accions, fet que suposa una plusvàlua de setze milions en comparació al que es va pagar en el seu dia. Tot i aquesta desinversió, Avatel no només ha continuat al país sinó que, a més, ho fa amb la voluntat d’ampliar encara més la seva presència, almenys a nivell laboral. En concret, buscava un enginyer informàtic i deixava clar que el lloc de feina era a Encamp.

Des de la companyia andorrana, que té el monopoli del sector de les telecomunicacions al Principat, s’entén que aquesta presència, però, no ha de suposar cap problema. Fonts d’Andorra Telecom han explicat a Altaveu que l’activitat d’Avatel segueix sent de cara a l’exterior. És a dir, es presenten serveis cap a clients que la societat té a Andalusia. Per tant, en cap cas s’està fent competència directa a la companyia del Principat i, el que és més important, no s’incompliria la llei que protegeix el sector i el deixa en exclusiva en mans de la societat pública que dirigeix Jordi Nadal.

Comentaris (3)

Trending