Andorra Telecom negocia “la fórmula” per fer arribar Disney

La plataforma de continguts es posa en funcionament a Espanya i altres països europeus el 24 de març, però encara no està disponible al Principat

Missatge de la web de Disney  que veuen els usuaris des d'Andorra.
Missatge de la web de Disney que veuen els usuaris des d'Andorra.

24 de març. Aquesta és la data escollida per al llançament a Espanya de Disney , la plataforma de continguts en streaming del gegant de l’entreteniment, que irromp en un mercat extremadament competitiu, amb empreses com Netflix, HBO o Amazon. La pregunta és si els residents a Andorra hi tindran també la possibilitat de subscriure’s i, per ara, la resposta és no. El servei no estarà, de moment, disponible al Principat, situació que des d’Andorra Telecom es treballa per canviar. Des de la companyia s’han establert negociacions per veure quina fórmula pot permetre accedir-hi des del país.

Per ara, si un entra a la web oficial de la plataforma des d’Andorra veu un missatge descoratjador: “Sorry, Disney is not available in your country”. Situació diferent de la que, per exemple, es viu amb Netflix, que es pot contractar i veure sense cap problema des de qualsevol llar del Principat. La situació ja ha generat inquietud entre gent que té ganes de poder contractar el nou servei.

Així, són diversos els usuaris de les xarxes socials que han demanat si des del Principat es podrà tenir accés a la nova plataforma. Ho han fet dirigint-se tant a la mateixa companyia internacional, via Twitter, com a Andorra Telecom. Alguns d’ells han tirat d’ironia, com ara Alberto EV, que adverteix que li agradaria “no veure només el contingut de la vostra competència” o el de SaRuRo, que qualifica el país com “la Gàl·lia de Disney”. Per ara, sense resposta.

Tot i això, consultades per Altaveu, fonts d’Andorra Telecom han indicat que “s’estan fent gestions” per mirar d’aconseguir que els usuaris del país puguin tenir accés a la nova plataforma de continguts. Per ara, però, “no es pot avançar res”, tot advertint que aquestes converses sempre tenen un caire “confidencial”. En tot cas, la idea és fer-ho a través del proveïdor oficial del servei de televisió de la companyia. És a dir, Movistar.

El catàleg de la plataforma és immens i inclou franquícies com Star Wars, Marvel o 'The Simpson' entre molts altres productes

Des d’Andorra Telecom s’és conscient de l’interès que aixeca Disney però s’admet que no s’està en condicions de dir quan es podria desbloquejar la situació. Ni tan sols si serà a temps perquè arribar a l’estrena oficial a Espanya i altres països europeus. El que s’indica és que “s’està buscant la fórmula” perquè sigui possible accedir a la plataforma des del Principat.

Disney és el nou servei de televisió a la carta i via internet del gegant de l’entreteniment. Es tracta d’una aposta fortíssima per part de la multinacional, que vol competir directament amb altres grans del sector com HBO o Netflix. I ho farà basant-se en un catàleg de continguts immens, centrat de forma important en un públic familiar. Cal tenir present que, a banda dels productes propis de la factoria creada per Walt Disney –tant els històrics com nous productes tant pel·lícules com sèries-, s’hi sumen els aconseguits amb les operacions empresarials impulsades els darrers anys.

Així, per exemple, Disney té tots els drets de l’univers Star Wars. I això es traduirà en apostes pròpies com la sèrie ‘The Mandalorian’ –ja estrenada als Estats Units- la nova temporada de ‘The Clone Wars’ o les futures ‘Cassian Andor’, que explica la història prèvia del personatge prèvia a ‘Rogue One’, o ‘Obi-Wan Kenobi’. A banda, la companyia del ratolí també fa temps que va comprar l’editorial de còmics Marvel i, evidentment, la seva divisió cinematogràfica, responsable de pel·lícules que han arrasat a la taquilla, com les diferents parts de ‘Avengers’. Ara, l’univers cinemàtic de l’editorial continuarà, cinemes a banda, amb diferents sèries televisives exclusives de la plataforma com ‘The Falcon and the Winter Soldier’, ‘WandaVision’ o ‘Loki’, entre altres en preparació. Per últim, però no per això menys important, també hi haurà disponible tot el catàleg de Fox, amb franquícies com ‘The Simpson’ o ‘Alien’.

A Espanya, el preu anunciat de Disney és de 6,99 euros al mes. Tot i això, en els dies previs la companyia està oferint una subscripció anual per 59,99 euros.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending