Andorra Telecom i FEDA no cobraran a les empreses o autònoms que hagin hagut de tancar

Per als negocis que es mantinguin de guàrdia, es farà un descompte del 80% en les tarifes de totes dues companyies

-
-

Les empreses o professionals que hagin hagut de tancar per culpa de la crisi del coronavirus no hauran de pagar ni l’electricitat, ni el telèfon ni l’electricitat. Per a elles, FEDA -i també les diferents mútues parroquials- i Andorra Telecom reduiran al 100% les seves tarifes durant el període de confinament. Pel que fa a aquells negocis que s’hagin de mantenir únicament de guàrdia, hi haurà una reducció del 80%.

El BOPA ha publicat aquest dimecres els decrets que estableixen aquestes mesures, destinades a reduir les despeses de les empreses o dels professionals que s’han vist obligats a cessar l’activitat a conseqüència de l’esclat de la pandèmia. Pel que fa a FEDA, el descompte és aplicable tant a la potència contractada com a l’energia que s’acabi utilitzant al llarg del període que estiguin en vigor les mesures contra la Covid-19.

Aquesta reducció s’aplica als locals on es desenvolupa l’activitat ara en suspens. Per aquelles empreses o professionals afectats per la suspensió total, el benefici és pel 100% de la tarifa. En el cas de les que estiguin sotmeses a un règim de guàrdia o permanència, del 80%. Per obtenir-la, s’ha de sol·licitar a la distribuïdora i, un cop acceptada, tindrà efectes a partir del dia de recepció de la petició i fins al desè dia natural després de l’aixecament de les restriccions a l’obertura comercial.

La companyia de telecomunicacions indica que el cost dels descomptes estaria entorn el mig milió d'euros i beneficiaria més de 5.300 empreses o professionals

Aquestes disposicions són obligatòries tant per FEDA com per la resta de distribuïdores. Les mútues parroquials podran reclamar a la companyia estatal que assumeixi el descompte que elles hagin de fer als clients.

Pel que fa a Andorra Telecom, els descomptes són idèntics (100% i 80% en funció de com hagi afectat el decret de tancament a l’empresa o al professional). Les reduccions s’apliquen en la quota mensual dels serveis de telefonia fixa, accés a internet amb oferta modular, telefonia fixa d’empreses, línies per a centraletes IP, centraletes virtuals, internet empreses d’alta capacitat, mòduls d’accés a internet i intranet nodes FTTH.

El Decret estableix que serà Andorra Telecom qui apliqui directament el descompte a les empreses o autònoms afectats per la suspensió o limitació de l’activitat. Si algú no el rep i creu que l’ha de rebre, el pot sol·licitar via la pàgina web. La reducció de tarifa s’aplicarà des de l’entrada en vigor del tancament obligatori i fins que aquest s’aixequi.

Des d'Andorra Telecom es calcula que l'import total d'aquests descomptes se situarà entorn el mig milió d'euros mensuals. Es podran beneficiar més de 5.300. Pel que fa a FEDA, el càlcul és que suposi una davalla d'ingressos al voltant dels dos milions.

Comentaris (9)

Trending