"Andorra és youtuberlandia"

Molts youtubers viuen al Principat amb la finalitat d'estalviar-se els impostos espanyols

El 'youtuber' Grefg amb el presentador David Bronceno en l'entrevista d'aquest dimarts
El 'youtuber' Grefg amb el presentador David Bronceno en l'entrevista d'aquest dimarts
Cada cop més els 'youtubers' venen a viure a Andorra. La seva feina els hi permet treballar a distància i el fet de traslladar-se al país fa que obtinguin beneficis fiscals que a Espanya no troben. És el cas del 'influencer' Grefg que va afirmar que al Principat cada vegada més s'ha convertit en "youtuberlandia".

Grefg (David Cánovas), és un 'youtuber' que es dedica a publicar audiovisuals relacionats amb videojocs, en especial, amb el Fortnite. En el marc d'una entrevista al programa 'La Resistencia' de Movistar , aquest dimarts, va voler transmetre que Andorra és un país on s'hi viu bé i que li agrada "el paisatge o els esports que s'hi pot practicar".

La moda dels 'youtubers' de viure al país s'ha incrementat en els últims anys, influencers com Patry Jordán, Frank Garnes o Lolito Fernández hi han establert la seva residència. La principal motivació és sens dubte el fet que puguin treballar des de casa i que malgrat que, la major part dels seus seguidors siguin espanyols, això no els impedeixi traslladar-se fora i venir a Andorra.

Cal tenir en compte que, a Espanya si els ingressos superen els 60.000 euros a l'any, s'ha de pagar un IRPF del 45%, mentre que al Principat aquest impost és del 10% a partir dels 40.000 euros. D'aquesta manera, els youtubers s'estalvien haver de pagar una quantia important dels ingressos que obtenen.

 

 

Comentaris (3)

Trending