Andorra continua a la llista de països que no acaben de cooperar amb la UE en matèria fiscal

Liechtenstein ha aconseguit sortir de la categoria grisa després que Brussel·les hagi comprovat que compleix tots els paràmetres de transparència que encara no segueix del tot el Principat

-
-
El Consell de la Unió Europea (UE) manté Andorra en la llista grisa o de països que malgrat cooperar parcialment amb Europa en matèria fiscal no ho acaben de fer amb prou satisfacció segons els paràmetres establerts per Brussel·les. Paral·lelament, per exemple, Liechtenstein ha deixat la llista intermèdia i ja ha sortit de la relació de països sobre els quals la UE manté l’observació.

Andorra continua incomplint alguns dels paràmetres fixats per Brussel·les. Això es pot deduir així atès que en la reunió anual del Consell de la UE per revisar l’estat de les jurisdiccions mundials en relació amb la cooperació fiscal amb Europa, no hi va haver cap canvi en relació amb el Principat malgrat fins i tot el que els fiscalistes andorrans havien ja avançat. La darrera reunió en què es va tractar la qüestió va ser el 2 d’octubre.

La UE té dues categories en relació amb la cooperació fiscal. La que inclou jurisdiccions que no mantenen cap mena de col·laboració amb Brussel·les i es consideren totalment opaques i la de les que s’han compromès a fer les reformes necessàries en matèria de política fiscal per caminar cap a la transparència. Evidentment, hi ha una tercera categoria: aquells països totalment homologats i que no apareixen enlloc.

Andorra continua en la llista intermèdia i hi continuarà sent. D’aquesta relació de països n’hi ha dos que han estat avaluats molt positivament i han fet el salt a la categoria d’estats totalment homologats: són Liechtenstein i el Perú. Mentrestant, Palau ha passat de la llista no cooperadora en absolut a la relació de països que pretenen caminar cap a la transparència. Mentre que la llista es revisa com a mínim un cop l'any, el grup de codi de conducta pot recomanar una actualització en qualsevol moment.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending