Andbank inicia el procés per liquidar la seva filial a Panamà

El regulador bancari panameny ha autoritzat l’operació i no hi veu problemes perquè els actius superen els passius

Comentaris

-
-
Andbank ha posat en marxa, amb la deguda autorització del regulador bancari panameny, del procés per a la liquidació de la seva filial a Panamà. Així ho acorda la Superintendencia de Banca de Panamá en una resolució on es deixa clar que la decisió de desmantellar l’entitat, que amb al format actual havia obtingut la corresponent llicència el 2009, és totalment voluntària. I que no hi ha d’haver grans problemes atès que els actius superen els passius.

Són diverses les entitats bancàries establertes fins ara al Panamà que han decidit tancar les seves filials en aquell país. L’afer del despatx d’advocats ‘Mossack Fonseca’, que va derivar en l’escàndol conegut com els ‘Papers de Panamà’, hauria deixat aquella plaça financera força malmesa, alhora que les entitats que treballaven amb aquell bufet, i Andbank ho feia, n’haurien d’alguna manera o altra sortit perjudicades. 

La resolució en què s’autoritza la liquidació voluntària d’Andbank Panamà va ser emesa el 10 d’abril i en ella s’hi diu, entre altres coses, que el fins ara director d’operacions de l’entitat, el suís Jean Claude de Roche, ha estat nomenat liquidador de totes les operacions del banc. Aquest liquidador ha de seguir la llei al peu de la lletra especialment en aquells litigis o controvèrsies en què l’entitat bancària resulti ser part demandada.També queda clar que “efectuades les anàlisis corresponents, la sol·licitud d’Andbank (Panamá) SA no mereix objeccions, tota vegada que el banc disposa de suficients actius per satisfer els seus passius”.

Comentaris

Trending