Andbank descarta l’adquisició de Vall Banc

JC Flowers fa mesos que ha comunicat a l’AREB que no té cap intenció de quedar-se al Principat i que no pot esperar gaire més per desprendre’s del ‘banc pont’

-
-
El procés de venda de Vall Banc s’encamina, si no canvien molt les coses, cap a un procés obert. Andbank hauria descartat l’adquisició del banc per ara aixoplugat pel fons voltor americà JC Flowers. Ho ha estat analitzant les darreres setmanes, però l’operació no hauria acabat d’encaixar. ‘Col·locar’ allò que inicialment es va denominar com a banc pont comença a ser una urgència per a l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB). El fons americà ja fa mesos que hauria comunicat que no té cap intenció ni interès de quedar-se al Principat i que marxa. I marxarà.

No semblava que encara Andbank prengués una decisió ferma. De fet, fins i tot en sectors bancaris s’esperava que poc abans de Nadal potser l’entitat del Centre de Negoci presentés una oferta de compra que podria ser, després, acceptada o no per la contrapart. Però aquest episodi, almenys per ara, no hauria arribat. Segons fonts bancàries, aquest dimecres directius d’Andbank haurien comunicat -probablement a l’AREB- que no faran cap oferta. Com a mínim no per ara. Així ho ha decidit el consell d'administració, que ha decidit seguir aprofundint en la implementació del seu full de ruta, enfortir altres la presència del banc en altres jurisdiccions.

De fet, hi ha molts dubtes de saber com quedarà l’entitat després del desbloqueig de la renda variable. Si hi haurà gaire fuga de dipòsits o no n’hi haurà. Aquest és un element a tenir en compte per qualsevol comprador, encara que també influeixen altres factors: des de les accions judicials que pesen sobre el banc fins a la relació preu de compra volum de fons propis de l’entitat. En aquest darrer sentit, fonts del sector consultades han assegurat que per uns fons propis d’un centenar de milions, que és el que figuraria als llibres de comptes de Vall Banc, els inversors alemanys que a principi de l’estiu van declinar finalment l’operació, estaven disposats a abonar entre seixanta i setanta milions.

Amb la més que probable negativa d’Andbank -fonts de Crèdit Andorrà han assegurat que no tenen en estudi la compra de Vall Banc- a l’adquisició del banc andorrà de JC Flowers després d’elaborar les corresponents ‘due diligence’, l’AREB haurà de dissenyar un nou escenari, una nova sortida per a l’entitat successora dels mal anomenats actius bons de BPA. El fons voltor ja no vol saber res d’Andorra, segons les diverses fonts consultades. I espera… però amb la paciència a punt de vessar. La sortida de dipòsits pot devaluar el preu del banc, alhora que pot conduir l’entitat a una solució més traumàtica encara s’hi cap.

Comentaris (5)

Trending