Unió ‘taronja’-liberal per afrontar el repte de retenir el comú d’Encamp

La llista socialdemòcrata de David Rios i Enric Riba es presenta com a principal alternativa amb la incògnita sobre quin suport pot tenir un Agrupament Encampadà recent creat

Presentació de la llista d'En Comú Encamp.
Presentació de la llista d'En Comú Encamp.

Quatre llistes mesuraran forces i suports populars a Encamp, on Units pel Progrés Demòcrates per Andorra (UP DA) intentarà retenir el comú amb el suport dels liberals, fins ara a l’oposició. Davant d’ells, un Partit Socialdemòcrata que aposta per anar en solitari amb un projecte que, defensen, s’ha treballat durant molts mesos, l’alternativa d’Agrupament Encampadà i Terceravia que, ni que sigui sobre la botzina, ha aconseguit tancar llista.

UP DA afronta el repte de revalidar el poder a la parròquia sense que cap dels dos cònsols actuals estigui a la llista. Jordi Torres Arauz no pot –acumula ja dos mandats un com a menor i el darrer com a major- i Esther París que no vol repetir. L’aposta, després de diferents noms posats sobre la taula, ha sortit de la mateixa corporació amb la consellera de circulació i via pública Laura Mas, que estarà a acompanyada per l’advocat Joan Miquel Rascagneres, que tot just aquest dilluns s’acomiadava com a president del consell d’administració de la CASS. La llista ‘taronja’ es reforça amb les incorporacions provinents de Liberals –quatre noms dos dels quals en posicions elegibles- després de dies d’estira-i-arronsa per tancar una candidatura sota la denominació d’En Comú Encamp.

La gran alternativa a aquest pacte la lidera el Partit Socialdemòcrata, que torna a concórrer en solitari i amb el suport de diferents persones independents. David Rios torna a ser cap de llista –ja ho va ser en les territorials de les generals del 2015 i del 2019- i aspira, aquesta vegada sí, a imposar-se acompanyat d’un veterà de la formació com Enric Riba. La formació ha acabat optant per no tancar pactes amb altres forces polítiques i confia a poder tornar a fer ser el comú d’una parròquia que havia estat un dels seus feus.

La gran incògnita dels comicis és Agrupament Encampadà. Caldrà veure quina és la força exacta –i a qui dels dos principals aspirants pot robar més vots- d’aquesta plataforma nascuda per l’impuls d’exmembres de diferents formacions, com l’exliberal Valentí Martí o Joan Masjoan –número 2-. La llista la lidera la funcionària comunal Esther Vidal i té el suport de la branca parroquial de Progressistes-SDP, amb Aarón Comella (6) i Oriol Aguiar (12).

La quarta candidatura en discòrdia és la de Terceravia, que, com en altres parròquies, ha aconseguit tancar-se gairebé sobre la botzina. Les seves opcions semblen bastant reduïdes, d’acord amb el resultat aconseguit ara fa uns mesos. Santiago González i Olga Martínez lideren la llista.

 

Llistes a Encamp

En Comú Encamp (UP DA Liberals)

1. Laura Mas

2. Joan Miquel Rascagneres

3. Josefina Rodríguez

4. Èric Alguacil

5. Josep Maria Marot

6. Xavier Benedicte

7. Andreu Riba

8. David Cruz

9. Joan Marc Pifarré

10. Natàlia Caelles

11. Jéssica Montellà

12. Omar El Bachiri

Suplents: M.Auxiliadora Armengol i Antoni Fenés


 

PS Independents

1. David Rios

2. Enric Riba

3. Jennifer Mitjana

4. Eduard Ricard

5. Maria Teresa Recasens

6. Josep Lluís Agudo

7. Oliver Valero

8. Demelsa Azzopardi

9. Sònia Ferrera

10. David Pierre Arajol

11. María Alaminos

12. Mari Carmen García

Suplents: Maria Josep Lloncà i Jordi Torné


Terceravia

1. Santiago González

2. Olga Martínez

3. Alejandro Calvo

4. Laurent Thiebaud

5. Ainhoa Fernández

6. Alexandra Arenas

7. Ramon Cañabate

8. Ingrid Ruiz

9. Lander Vivancos

10. María Belén Rojas

11. Enric Comella

12. Daniel Fernández

Suplents: Meritxell Martínez i Josep Oriol Abella


Agrupament Encampadà

1.Esther Vidal

2. Joan Masjoan

3. Daniel Torres

4. Susagna Venable

5. Josep Antoni Ayala

6. Aaron Comella

7. Josep Ribó

8. Juan Martínez

9. María Neus Meca

10. Elisabet Pirot

11. María Dolors Gutiérrez

12. Oriol Aguiar

Suplents: Ayerbe Ucis i Èric Iglesias

Resultats 2015

 

Comentaris (17)

Trending