Alerta de la policia per la detecció de bitllets falsos

El cos avisa de la circulació d’elements que originàriament s’utilitzarien com a attrezzo en gravacions de publicitat o cinema i remarca que pagar amb ells pot constituir un delicte

Un dels bitllets falsos.
Un dels bitllets falsos.

La policia ha llençat una alerta tot avisant que s’ha constatat l’aparició de bitllets falsos. En aquest cas es posa en relleu que són elements fabricats per a ser utilitzats en gravacions d’anuncis de publicitat o pel·lícules, però s’ha detectat el seu ús per intentar comprar a diferents comerços. Des del cos es posa en relleu que emprar-los per fer pagament pot constituir un delicte.

L’alerta s’ha llençat seguint l’avís de l’Oficina Central Nacional de moneda falsa. En concret, serien bitlles de 5, 10, 20 i 50 euros. Des de l’entitat es remarca que no són complicats de detectat si es va amb prou compte ja que en un dels laterals, en lletra petita, apareix la frase una frase en anglès: “This is no legal tender, its used for motion props”. És a dir: no és de curs legal, s’utilitza com a accessori de pel·lícules”. Des de la policia, de fet, es recorda que tot bitllet ha de portar la signatura de Mario Draghi, president del Banc Central Europeu, sota la bandera europea. En canvi, aquests bitllets porten una signatura on s’hi pot llegir “Movie Money”.

Encara que les falsificacions es donen en les denominacions més habituals (5,10,20 i 50 euros), els que més circulen i s’han detectat són els de 5 i 10 euros. El cos informa que utilitzar-los per realitzar pagaments pot constituir un delicte i recomana als ciutadans, lliurar-los prop de les entitats bancàries o als mateixos agents de policia per la seva retirada de la circulació.

Comentaris (1)

Trending