Salut fa un seguiment "individualitzat" de nou persones que han estat a la Xina per evitar ensurts amb el coronavirus

Cap dels residents als quals se'ls està 'monitoritzant' ha estat en regions properes a la zona del focus de Wuhan ni presenten símptomes anòmals però se'ls demana anar amb precaució durant quinze dies

-
-
Les autoritats sanitàries fa un "seguiment individualitzat" de nou persones que els darrers temps han estat a la Xina i ho han comunicat oportunament. No es volen ensurts amb el coronavirus. Cap dels controlats, per dir-ho d'alguna manera, no ha estat a la zona del focus, a Wuhan, ni tampoc han presentat símptomes que faci predir cap perill, però com que el risc zero no existeix s'actua amb la màxima cautela i prevenció. El cas més sensible seria el d'una dona que en estar habitualment en contacte amb públic se li ha demanat que tingui una actitud més vigilant que mai fins al punt que passi tantes hores com es pugui al seu domicili. Aquestes precaucions formen part de l'actuació protocol·laritzada encara que Govern no considera que s'hagi formalment activat el protocol establert per l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Les nou persones de les quals es té constància per ara que han estat a la Xina els darrers temps, quan l'impacte del coronavirus ja era molt elevat, poden fer vida normal malgrat que els responsables sanitaris hi mantenen contacte. Les pròpies persones han d'estar vigilants especialment els quinze dies següents a la seva arribada del país asiàtic perquè els paràmetres científics estableixen que el període d'incubació del virus és d'unes dues setmanes. Durant aquest termini com a mínim, es demana als implicats que no se sobreexposin a segons quines pràctiques o episodis que pugui comportar que agafin un refredat o s'engripin.

Com que cap no presenta cap símptoma compatible amb el virus epidèmic, són les mateixes persones que han estat a la Xina que es fan el seu propi autoseguiment, havent de comunicar qualsevol alteració en el seu estat de salut per poder actuar en conseqüència. Oficialment el Govern ha negat aquesta tarda que hi hagi cap cas d'aïllament estricte. Altres fonts sí que han explicat que hi ha una dona a la qual s'ha demanat que es quedi al seu domicili i que eviti sortir-ne tant com pugui. El risc que presenta de poder acabar desenvolupant la malaltia, com tots els altres, és pràcticament inexistent. 

La dona en qüestió va tornar de la Xina en avió i no és descartable que dalt de l’aparell hi haguessin persones que sí que haguessin estat a Wuhan o que haguessin mantingut contacte amb persones d’allí. D’aquí la prudència expressada per les fonts oficioses consultades. Però hores d’ara, també cal deixar-ho clar, no hi ha cap temor ni tan sols cap sospita. El fet, però, que per la seva activitat professional la persona en qüestió hagi de tenir habitualment contacte amb el públic hauria aconsellat una prudència major. El risc zero mai no existeix, s'ha tornat a recordar, i davant l’abast que esta adoptant el coronavirus més val pecar d’excessiva prudència.

 

Comentaris (3)

Trending