Agricultura admet l’interès de diverses persones per constituir noves associacions animalistes

El departament treballa ara essencialment amb Bomosa per als gossos i Laika pels gats, sense oblidar una Apapma que s’ha encarat més cap a altres sectors 

Comentaris

-
-
Diverses persones s’han interessat els darrers temps per constituir al país noves associacions de defensa dels animals. De moment no n’ha quallat cap, però el departament d’Agricultura no descarta que en breu ho pugui fer. De fet, constituir-se en associació és un requisit essencial per tal que l’administració reconegui qualsevol col·lectiu com a interlocutor vàlid. El director del departament governamental, Josep Maria Casals, ha explicat que com més va més interès hi ha vers els animals.

Actualment el departament treballa essencialment amb dues organitzacions amb les quals té convenis o acords, més enllà de les clíniques veterinàries que presten un altre tipus de suport també molt fonamental. Bomosa s’encarrega en gran mesura de fer costat amb tot allò que té a veure amb els gossos i Laika s’ha especialitzat en gran mesura amb gats, sense deixar de banda els cans. Casals ha destacat la feina feta amb el control de colònies de gats.

El director d’Agricultura ha elogiat la tasca desenvolupada per les associacions animalistes i pels voluntaris que periòdicament, per exemple, acudeixen al recinte de la gossera oficial a treure a passejar als animals que fan estada al recinte, una vintena en l’actualitat. Com a entitat legalment reconeguda per a la defensa dels animals també hi ha l’Associació protectora d’animals, plantes i medi ambient (Apapma), encara que en l’actualitat està centrada en aspectes del medi ambient que s’allunyen una mica de la fauna domèstica.

Comentaris (2)

Trending