La CASS atribueix als controls per no fer errades els impagaments als assegurats que no usen la via preferent

La parapública assegura davant les queixes rebudes que “les verificacions s'estan acabant de fer i aquesta setmana sortiran tots els pagaments pendents”

-
-

La Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) atribueix als mecanismes de control el fet que encara no hagi abonat ni un cèntim d’euro de les cobertures corresponents als afiliats que, pel motiu que sigui, han decidit no acollir-se a la via preferent. La parapública assegura que durant el que queda de setmana s’emetran les ordres de pagament pendents. La seguretat social ha respost d’aquesta manera les queixes i laments d’aquells afiliats que, almenys per ara, no s’han volgut adherir al nou sistema de salut.

Alguns dels afectats han manifestat el seu malestar a l’Altaveu i han explicat que, en molts casos, la decisió de no afegir-se a la via preferent és una decisió voluntària tot esperant de saber com funciona el sistema i acatant el fet que no acollir-se a dita via suposa unes penalitzacions pecuniàries. És a dir, la cobertura de la CASS és inferior per als que no segueixin la via preferent respecte dels que sí s’hi han adherit. “Però que hi hagi una penalització no vol dir que no cobreixi res, que és el que està passant”, han assegurat les fonts.

La parapública és conscient de la situació, tal i com també ha reconegut en una comunicació a l’Altaveu, i alguns dels afectats han tramès ja el seu malestar al ministeri de Salut, que ha informat que es tracta d’una situació que només incumbeix la seguretat social. Algunes fonts sanitàries han atribuït el fet a una certa disbauxa i desgavell per la posada en marxa de la nova fórmula. Oficialment, la CASS ha afirmat que “amb l’entrada en vigor de la via preferent, estem verificant tots els pagaments identificats com fora via per assegurar que no hi ha cap error. Aquestes verificacions s'estan acabant de fer i aquesta setmana sortiran tots els pagaments pendents”

Des de la parapública, a més a més, s’ha recordat també que hi ha moltes prestacions que es segueixen enviant a la CASS per full groc i que per tant no es paguen tant ràpidament com les que s'envien via aplicatiu CASS”. Tots aquests arguments han estat refutats per part d’alguns dels afectats, que han considerat poc menys que excuses de mal pagador els justificants oficials i han clamat perquè no es tracti, el retard, d’una penalització afegida a la penalització pecuniària per no haver-se acollit al sistema que es pretén que sigui únic.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending