Els treballadors socials reivindiquen un sistema públic de serveis d’atenció consolidat i fort

El col·lectiu manifesta la seva preocupació per la manca de recursos en què es troben, i pel difícil que esdevé poder exercir la seva professió, davant el context actual de la societat

Una treballadora social amb un padrí en una residència.
Una treballadora social amb un padrí en una residència.

L'Associació de Treballadors i Treballadores Socials d'Andorra, fan una crida a la societat per reivindicar un sistema públic de serveis socials consolidat i fort. Aquest dimarts se celebra el Dia Mundial del Treball Social. És una jornada que, sota un lema comú, posa en contacte professionals, estudiants i docents de treball social.

En un comunicat, l'associació recorda" que seguim aquí, després d’haver acompanyat durant els moments més durs de la pandèmia i donant suport a la ciutadania, que es veu afectada per les problemàtiques i la realitat del país. Avui, continuem treballant en cohesió com associació amb l’objectiu de fer-nos més visibles i defensar la nostra professió com agents de canv"i. 

Els treballadors i treballadores socials, com a agents de benestar, i de cohesió social, treballen per la defensa dels drets socials, i batallen diàriament amb la pobresa, la vulnerabilitat, i la discriminació social. En aquest dia mundial, volen manifestar la nostra preocupació, per la manca de recursos en què es troben, i pel difícil que esdevé poder exercir la seva professió, davant el context social actual, que cada vegada més, agreuja les desigualtats ja existents, en matèria econòmica, social, sanitària, d'ocupació, i d'habitatge.

Per aquests motius, "demanem que es continuï avançant, i es millorin les polítiques socials, enfocades en el context actual, i que es tingui en compte les aportacions del treball social, perquè aquestes polítiques, s'adaptin a la realitat del moment actual. Des del nostre espai professional, no defallim, i ens resistim a renunciar a la defensa dels qui més ens necessiten defensant la definició i la importància de la professió que ens identifica".

El dia mundial commemora el compromís, la contribució i la feina dels professionals com a coneixedors i coneixedores de primera mà de la realitat social, líders del canvi i de la intervenció social. És una oportunitat anual perquè totes les organitzacions del treball social puguin promoure el seu paper i el de la professió.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending