Els sindicats posen en marxa una caixa de solidaritat per si acaben convocant vaga general

Representants de la plataforma han assistit a la sessió de Consell amb la boca tapada per una mascareta i dues cintes negres creuades, com a “protesta silenciosa” davant les “males polítiques neoliberals del Govern”

Els sindicalistes signen el registre de públic del Consell General.
Els sindicalistes signen el registre de públic del Consell General. T. S.

Els sindicats han iniciat el procés per crear una caixa de solidaritat que pugui assumir part dels salaris dels treballadors que secundin una vaga general que, han remarcat, continua estant sobre la taula. Ho ha explicat el secretari general de la Unió Sindical (USdA), Gabriel Ubach, abans d’entrar al Consell General, on juntament amb altres representants de la plataforma han volgut fer una “protesta silenciosa” contra “les males polítiques neoliberals” del Govern. Una acció més, ja que asseguren que continuaran mobilitzant-se fins que “se’ns escolti i hi hagi un canvi de 180 graus”.

Ubach ha explicat que, amb la seva presència a la cambra parlamentària, “volem deixar palès que no se’ns ha tingut en compte ni al Consell Econòmic i Social ni pel Govern” i ha acusat l’executiu de “tenir-nos com a gerros”. Al seu entendre, “hem fet moltes propostes per fer front a la situació econòmica i a la pèrdua del poder adquisitiu i no se’ns ha fet cas”.

Un moment de la manifestació per l'avinguda Meritxell.

Relacionat

Amenaça de vaga general després que unes 400 persones marxin contra les polítiques de Govern

Per això, tenen clar que continuaran “protestant” i continuen mostrant-se disposats a fer servir totes les mesures possibles. I, entre elles, la convocatòria d’una vaga general. Ubach, però, ha indicat que són conscients que l’aturada pot suposar la pèrdua de part del salari per a moltes famílies que “ho estan passant malament”. I, per això, s’entén que abans de tirar-la endavant, si així s’estima oportú, el que cal és tenir un coixí per donar-los suport. Aquesta seria la funció d’aquesta caixa de solidaritat, que es nodriria d’aportacions dels mateixos treballadors.

“No podem garantir el 100% del sou a la gent, però sí almenys que no el perdin totalment”, a comentat el dirigent de l’USdA. Es considera que, d’aquesta forma, una crida a la vaga general podria tenir més èxit. I és que seguint mobilitzats és, al seu entendre, essencial davant l’actual situació. “El Govern ha d’escoltar la ciutadania que ho passa malament per culpa d’unes males polítiques”, ha comentat. De fet, ha indicat que “el debat no és tant l’IPC sí o no; com la pèrdua del poder adquisitiu, que hi és encara que els empresaris ho neguin”.

Davant aquesta realitat, ha lamentat, “hem fet propostes i no se’ns escolta”. Per això, ha reclamat “un canvi de les polítiques de 180 graus”. I per aconseguir-ho han volgut plantar-se al Consell General. S’han situat a la tribuna del públic -previ registre a la recepció de la seu parlamentària- i amb la boca tapada per una mascareta i dues tires de cinta negra creuades. D’aquesta forma han seguit part de la sessió del ple que s’ha celebrat aquest dijous.

Comentaris (13)

Trending