La quarta família de refugiats sirians arriba a Andorra completant el compromís internacional

Es tracta de quatre adults infants i s’instal·laran a Andorra la Vella, d’aquesta manera ja són 19 les persones que fugen de la guerra de Síria que estaran al Principat

Els refugiats que vindran a Andorra amb membres de la comunitat de Sant Egidi.
Els refugiats que vindran a Andorra amb membres de la comunitat de Sant Egidi. COMUNITAT DE SANT EGIDI

Una família de refugiats sirians formada per sis persones arribarà aquest dimecres al principat procedent del Líban i ho farà a través del corredor humanitari establert per la Comunitat de Sant’Egidio. D’aquesta manera, seran 19 les persones que han fugit de la guerra de Síria i es dona per acomplert el compromís adquririt davant la comunitat internacional.

La quarta família de refugiats sirians està previst que arribi en les properes hores al Principat. Tal com va avançar l’Altaveu, està formada per quatre adults i dos infants i viuran a Andorra la Vella. Ho fan provinents del Líban amb un vol directe a Madrid des de Beirut i gràcies als corredors humanitaris establerts amb la Comunitat de Sant’Egidio.

Els refugiats, a tarvés d'un comunicat de l'entitat religiosa, manifesten que “escapem de la guerra y venim en un país en pau. A Andorra, el país que ens ha volgut acollir i on se’ns obre un futur millor, li donem les gracies”. En aquest sentit, des del Govern es posa de manifest que “es faran totes les gestions pertinents per procurar un procés d'acollida i integració adient dels nouvinguts". Així, se'ls oferirà suport en les gestions i la cobertura de les necessitats bàsiques, tramitació de la documentació d'immigració i de la CASS, i el suport dels menors en el centre educatiu, aprenentatge de català o recerca laboral.

Amb l’arribada d’aquestes sis persones, ja són 19 refugiats sirians que acull el Principat i segons el Govern es dona per acomplert el compromís davant la comunitat internacional, malgrat que al 2015 l'aleshores cap de l'executiu, Toni Martí havia parlat d'una vintena.

Des del Ministeri d’Afers Socials es va manifestar que la pandèmia havia provocat un alentiment de l’arribada de refugiats perquè han passat, gairebé dos anys, des de l’arribada de la darrera. Cal recordar que el Consell General va aprovar l’any 2018 la Llei de protecció temporal i transitòria per raons humanitàries i es va sumar a la signatura del protocol amb la Comunitat de Sant’Egidio.

Comentaris (6)

Trending