Pujar un 5% el salari suposaria entre 85 i 122 euros per treballador en la majoria de casos

L’anàlisi feta pels sindicats indica que aquesta seria la xifra a incrementar de mitjana en aquells sectors amb més assalariats: hoteleria, comerç, construcció i activitats immobiliàries

Un treballador de la construcció.
Un treballador de la construcció. ARXIU

Els sindicats insisteixen en la necessitat de pactar un increment salarial per garantir que la ciutadania recupera poder adquisitiu. I entenen que la proposta del 5% per aquest any, amb més pujades al llarg dels pròxims anys (fins a un 20% en quatre) és perfectament assumible per les empreses. Defensen que per als sectors amb més treballadors, suposaria un augment mitjà per empleat d’entre 85,60 i 122,85 euros.

Així s’extreu de les dades que van tractar en la reunió tècnica mantinguda arran de conèixer les dades llançades divendres des de la Confederació Empresarial (CEA). En aquest cas, tant Unió Sindical com SEP han volgut advertir que únicament que, amb les dades del juliol, quan el salari mitjà es va situar en 2.244,42 euros, dels quatre sectors d’activitat amb més empleats -hoteleria, comerç, activitats immobiliàries i construcció-, només aquest darrer presentaria una dada per sobre.

I és aquí on han volgut calcular quin seria l’increment mitjà que suposaria aquest 5% per a aquests àmbits amb més treballadors. En el cas de l’hoteleria, 85,60 euros. Per al comerç, 97,30. Amb les activitats immobiliàries, l’increment seria de 110,15 per treballador de mitjana i, en la construcció, de 122.85.

Des dels sindicats es remarca que aquest augment encara suposaria menys càrrega per a les empreses en el cas dels salaris mínims. Així, aplicar un 5% a aquestes remuneracions suposaria per a cada patró el pagament de 60,06 euros extra al mes.

Per això, consideren que es tracta d’una mesura que els negocis poden resistir sense problemes. Almenys menys dels que suposaria per als treballadors no disposar de la mateixa. “L’augment salarial que proposem no suposa un esforç tan evident per l’empresari com el que suposa pels empleats per sota dels 3.000 euros mensuals que han de fer front a la pujada de preus i la constant pèrdua de poder adquisitiu”, remarquen en la seva anàlisi. Encara més si es té en compte que, a partir del desembre, entra en vigor la nova ‘tarifada’ elèctrica, just a les portes de l’hivern.

Comentaris (5)

Trending