El PS insisteix a criticar la taula de l’avortament perquè “no ha servit de res”

Judith Salazar lamenta que els “passos petits però decidits” apuntats per Marquina, fins ara, s’han limitat a “demanar permís al Vaticà”

Judith Salazar en una compareixença a la sala de premsa del Consell.
Judith Salazar en una compareixença a la sala de premsa del Consell. Toni Solanelles

El Partit Socialdemòcrata ha tornat a defensar la decisió de criticar els pocs avenços assolits a la taula per l’avortament. Judith Salazar ha volgut deixar clar que la seva formació està disposada a mantenir noves trobades, ara bé, si aquestes realment són útils. “El que vam fer és explicar que, durant aquest temps, no ha servit de res”, ha apuntat.

La política socialdemòcrata, número 2 de la llista nacional de PS SDP +, ha volgut respondre d’aquesta forma les acusacions del portaveu del Govern, Cesar Marquina, que havia assegurat que la decisió de la formació responia a motius electoralistes. “No hem abandonat la taula, sinó que hem explicat la sistemàtica com funcionava i, sobretot, que en un any no s’ha fet res”, ha comentat.

Davant les paraules de Marquina, Salazar ha apuntat que “el que al demanar-li és que considera fer passos petits però decidits” per avançar en el dret a l’avortament. Fins ara, lamenta, “l’únic que s’ha fet a la taula ha estat demanar permís al Vaticà”.

El ministre portaveu en funcions, César Marquina

Relacionat

Govern titlla “d’electoralista” la sortida del PS de la taula sobre l’avortament

En aquest sentit, ha justificat la necessitat de sortir a la palestra per relatar quina era la situació. “Havíem d’explicar què estem fent amb la defensa de l’avortament perquè vam parar de fer coses com ara fer preguntes a Govern o accions a la premsa perquè vam voler donar una oportunitat a la taula. Aquests mesos, com a PS, hem callat seguint el compromís que vam adoptar”, ha indicat. La política canillenca també ha deixat clar que hi ha disposició a mantenir noves trobaves, ara bé, canviant radicalment el resultat assolit fins ara.

“Si ho tornen a convocar, hi anirem. El problema és que, fins ara, ens hem vist quatre cops i els dos darrers perquè ho vam demanar nosaltres i encara estem esperant retorn”, ha insistit Salazar.  

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending