El programa públic pels aturats s’obre a entitats socials sense afany de lucre

El Govern assumirà la remuneració dels treballadors contractats fins al salari mínim i la part patronal de la cotització a la CASS

Les dependències del Servei d'Ocupació.
Les dependències del Servei d'Ocupació. ARXIU

Comuns no, però entitats socials sense ànim de lucre sí. El primer dels programes ocupacionals impulsats pel Govern per donar resposta als més de 1.700 aturats inscrits al Servei d’Ocupació per culpa de les conseqüències econòmiques de la crisi del coronavirus ha estat aprovat aquest dimarts pel consell de ministres. El pla preveu que, a banda de l’administració general i altres entitats públiques, també puguin acollir-s’hi aquestes organitzacions i, per tant, incrementar el possible nombre de beneficiaris. 

El programa vol donar sortida als més de 1.700 inscrits a Ocupació sense feina i preveurà contractacions per a períodes d’entre un i sis mesos a diferents àmbits públics, com ara l’administració general, la de justícia o el Consell General, però també empreses com Andorra Telecom o FEDA. I també entitats socials “sense afany de lucre”. Serà l’executiu qui es farà càrrec de les remuneracions fins al salari mínim i de la part patronal de la cotització a la CASS.

S'elimina el requisit d'haver estat inscrit prèviament durant un mínim de 45 dies al Servei d'Ocupació per optar als llocs de feina que s'ofereixin

En el cas de l’administració general i la de justícia, el salari el pagarà directament Govern. En la resta, s’encarregarà l’entitat contractant i des de l’executiu es transferirà mensualment la quantitat necessària com una subvenció. La voluntat és poder “drenar” el nombre important de persones inscrites a Ocupació i, per això, es relaxaran els requisits exigits en anteriors programes similars. Així, per poder ser contractat no caldrà haver estat inscrit un mínim de 45 dies, com sí que succeïa anteriorment.

El pressupost inicial que es té per aquest i altres programes que s’han d’acabar de concretar és de 800.000 euros. Tot i això, el ministre portaveu, Eric Jover, ha apuntat que és una partida “ampliable” en funció de les necessitats. Pel que fa a la impossibilitat d’acollir-se per part dels comuns, ha indicat que es tracta d’una limitació conseqüència de “les formes de contractació previstes a la Llei de Funció Pública”.

El Govern també ha anunciat que s’ha habilitat un sistema a la pàgina web de Treball a través del qual els empresaris podran fer modificacions en les seves peticions d’ERTO, siguin suspensions de contracte o reducció de jornada. D’aquesta forma, es podran validar “de manera més àgil” i “evitar els errors” que s’han detectat, per exemple, a l’hora de complimentar els formularis.

Comentaris (1)

Trending