L’ONU apressa Andorra a tenir els reglaments pel Conveni pels Drets de les Persones amb Discapacitat

Vivian Fernández de Torrijos, la ponent de l'informe sobre el Principat, destaca la feina efectuada però demana que es desenvolupi el marc legal per adoptar les modificacions que se n'han anat fent a l'acord

La delegació andorrana durant la seva intervenció aquest dijous a Ginebra.
La delegació andorrana durant la seva intervenció aquest dijous a Ginebra. SFGA

El comitè d'experts de l'ONU ha valorat aquest dijous la feina feta per Andorra sobre els drets de les persones amb discapacitat. Després d'haver reconegut que és país que garanteix àmpliament els drets d’aquestes persones, la ponent de l'informe, Vivian Fernández de Torrijos ha demanat que es desenvolupi el marc legal [els reglaments] per adequar les diverses modificacions i els canvis normatius que s'han fet al Conveni pels Drets de les Persones amb Discapacitat.

Els experts de les Nacions Unides, que s’han interessat per conèixer el nombre de persones amb discapacitat amb càrrecs de responsabilitat a Andorra, també han recomanat una implicació major del teixit associatiu per involucrar el col·lectiu a participar de forma activa en la presa de decisions. En un altre apartat han demanat que els alumnes que necessiten un alt grau de suport no el tenen i sovint estan aïllats. L'ONU ha publicat l'acta de la reunió i farà les seves conclusions el proper 8 de setembre.

La representació andorrana composada per un equip de diferents administracions públiques i encapçalada pel director d’Afers Socials, Joan Carles Villaverde, ha presentat a l’Oficina de les Nacions Unides a Ginebra el primer informe del Conveni de Nacions Unides pels Drets de les Persones amb Discapacitat. Ho ha fet en el marc dels mecanismes de supervisió dels convenis de l’ONU de drets humans.

La delegació s’ha reunit amb el comitè d’experts de Nacions Unides per examinar article per article com Andorra està implementant el Conveni. Després de la presentació i del diàleg mantingut, el comitè d’experts ha assegurat que Andorra podria ser un país model d’inclusió per la resta del món.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending