Només una guarderia privada obre dilluns; la resta no ho farà fins al 2 de juny

L’administració ha acceptat algunes de les demandes de les llars d’infants en relació amb les mesures de protecció, però les escoles bressol prefereixen esperar

La guarderia 'La Quitxalla' d'Encamp és l'única que està previst que obri dilluns que ve.
La guarderia 'La Quitxalla' d'Encamp és l'única que està previst que obri dilluns que ve. ARXIU

Les guarderies privades no obriran majoritàriament fins al 2 de juny. Sols una llar d’infant privada del país, ‘La Quitxalla’ d’Encamp, obrirà les portes aquest dilluns que ve. La resta prefereixen esperar, guanyar temps, i preparar bé l’obertura. Moltes de les famílies que els porten els fills els haurien assegurat que durant aquest mes de maig poden espavilar-se, que no hi ha urgències. Mentrestant, les empreses s’equiparan amb els materials necessaris.

La guarderia encampadana ja hauria fet feina des de fa setmanes i té les proteccions necessàries. Alhora, asseguren fonts del sector, tindria prou demanda com per poder funcionar aquest dilluns. La resta s’anirà preparant amb temps per posar-se en marxa el 2 de juny, després de la trobada amb representants de l’administració que han dut a terme aquest divendres, i que ha servit per reduir algunes de les mesures que s’havia inicialment proposat a través d’un protocol del ministeri de Salut.

Així, hi podrà haver quatre infants per cada 20 metres quadrats d’espai. Si hi ha una aula de 40 metres quadrats, es podran tenir vuit infants sempre que es disposi un element de separació entre zones. De moment, els nens i les nenes més petits d’un any no podran acudir a les guarderies. Tampoc no es poden posar en funcionament, per ara, ni els esplais ni les ludoteques.

Quant a les proteccions, els monitors-educadors no estaran obligats a anar vestits amb les bates verdes sanitàries i tampoc no caldrà que duguin les pantalles facials. Les mascaretes, això sí, sí que les hauran de portar. Com la mainada, els monitors en tindran prou amb anar cada dia amb roba neta i prèviament rentada a 60º, com les mudes que han de dur els infants.

Dues coses que demanaven les empreses privades i que l’administració ha denegat és el fet de poder gaudir d’una cobertura sanitària del 100% del salari en cas que els professionals del servei haguessin d’agafar la baixa laboral per culpa d’un contagi de coronavirus i, també s’ha descartat, que l’Estat faci cap ajuda complementària directa o indirecta -a través de les famílies- a les llars d’infants, que en alguns casos veuran duplicar les despeses per la davallada de ratis i l’increment de mesures de protecció.

Etiquetes

Comentaris

Trending