Només Andorra la Vella obrirà les guarderies dilluns

La resta de comuns considera que necessiten més temps per adaptar-se a un protocol que tot just es va tancar divendres i prefereixen esperar a poder “garantir totes les mesures”

L'escola bressol Conxita Mora dels Serradells serà l'única comunal que obrirà dilluns.
L'escola bressol Conxita Mora dels Serradells serà l'única comunal que obrirà dilluns. TONY LARA / COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

Només un comú obrirà ja dilluns les seves escoles bressol: Andorra la Vella. La resta de corporacions parroquials optaran per esperar uns dies per poder implementar els protocols necessaris per garantir la seguretat i evitar el risc de contagi del coronavirus. Algunes no neguen que no els ha agradat el poc temps que, des del Govern, se’ls ha donat per preparar-se.

Andorra la Vella ja va comunicar el divendres que concentraria els infants a l’escola bressol Conxita Mora, ubicada als Serradells. Serà però, l'excepció. Aquest dissabte ha estat Encamp qui ha desfullat la margarida. I ha optat pel ‘no’. Així ha anunciat que les llars d’infants dels Esquirolets i dels Marrecs, la del Pas, no reobriran fins al dia 25. En conjunt, atendran a fins a nou famílies.

Entre la llar d'infants dels Esquirolets, a Encamp, i la dels Marrecs, al Pas de la Casa, s'atendran nou infants, però a partir del dia 25 de maig

Des del comú es deixa clar que la represa d’activitat, qua es faci, serà “complint amb totes les mesures proposades en el protocol de mesures excepcionals i recomanacions organitzatives” acordat divendres entre comuns, executius i sector privat. El dia 25 la previsió és que s’incorporarin només els infants de més d’un any i amb dues educadores per cada quatre nens. Si hi ha germans, formaran part sempre del mateix grup.

La guarderia d’Encamp obrirà de vuit del matí a sis de la tarda. La del Pas, de dos quarts de nou del matí a set. A partir del 2 de juny es revisarà si cal fer algun canvi. En tots dos centres s’oferirà servei de menjador. El comú facilitarà equips de protecció individual per a totes les educadores, així com un protocol de neteja de la roba, l’espai interior, aules, espais comuns, espais exteriors i del material educatiu i de joc. 

A Escaldes s'ha contactat ja a les famílies i es reprendrà l'activitat quan es pugui garantir el compliment de totes les mesures d'un protocol tancat tot just divendres

La resta de comuns també prefereixen esperar. Igual que Encamp volen més temps per poder adaptar al protocol tancat tot just divendres. És el cas d’Escaldes-Engordany, que prefereix no posar data. La consellera de Socials, Magda Mata, explica que encara “estem treballant protocols per poder estar al costat de les famílies i donar resposta a les seves necessitats”. Per ara ja s’ha trucat a tots els pares per copsar quina és la situació de cada família però es deixa clar que només es prendrà la decisió quan “es tingui ben clar que no serà precipitat i que es garantiran totes les mesures”.

Tampoc obriran les llars d’infants comunals de Canillo, Ordino i Sant Julià. Per la seva banda, a la Massana, el Petit Príncep, gestionat per Causes Pies no preveu fer-ho fins a la primera setmana de juny. Pel que fa a les privades, només una té previst posar-se en marxa aquest dilluns, La Quitxalla, a Encamp. La resta considera necessari esperar més temps i, per ara, no es plantegen activar-se fins al 2 de juny.

La guarderia 'La Quitxalla' d'Encamp és l'única que està previst que obri dilluns que ve.

Relacionat

Només una guarderia privada obre dilluns; la resta no ho farà fins al 2 de juny

Comentaris (2)

Trending