Neguit pels retards en els pagaments de les prestacions de desocupació

Afers Socials manté que els abonaments es fan a mida que es tanquen les resolucions per admet que hi pot haver algun decalatge administratiu d’entre deu i quinze dies

Rètol del ministeri d'Afers Socials a l'edifici de Clara Rabassa.
Rètol del ministeri d'Afers Socials a l'edifici de Clara Rabassa. Toni Solanelles

La situació econòmica derivada del coronavirus comença a causar estralls en aquelles persones, en aquelles famílies, que ja abans de l’esclat de la crisi sanitària patien dificultats. En alguns casos, aquests problemes s’han agreujat. Hi ha neguit pel fet que les prestacions per desocupació no arriben amb la celeritat que les persones que se n’han de beneficiar necessiten. I la situació no afecta sols persones que ja passaven pena.

Alguns dels afectats per l’alentiment dels pagaments que hauria de fer l’administració han mostrat la seva preocupació pel fet que a final de mes o principi, depèn dels casos, arriben compromisos de pagament i altres però, en canvi, les prestacions no van al mateix ritme, agreujant, això sí, algunes situacions que ja d’entrada són d’allò més complexes. Potser no han incrementat de forma molt significativa les demandes d’ajut, però sí que la necessitat ha esdevingut encara més necessària.

“Si les persones tenen alguna urgència sempre es troben mecanismes per avançar imports; cal que s’adrecin al Servei d’Atenció Immediata”

Fonts oficials del ministeri d’Afers Socials indiquen que “s’estan fent els pagaments a partir de que es tanquen les resolucions”. Cert que aquests tancaments estan sotmesos a incidències que poden dilatar, al capdavall, els abonaments, que és el que necessiten els beneficiaris -demandants almenys- de les peticions de prestació. “Hi pot haver algun decalatge administratiu de 10-15 dies com a màxim”, hi han afegit les fonts. Davant d’aquests terminis, alguns dels afectats que han contactat amb l’Altaveu han lamentat que “dues setmanes de retard, en segons quins casos, pot ser un món i, sobretot, un gran maldecap”.

En tot cas, “com sempre”, remarquen les fonts oficials del ministeri que lidera el liberal Víctor Filloy, “si les persones tenen alguna urgència sempre es troben mecanismes per avançar imports”. En aquest cas, i de manera justificada, “cal que s’adrecin al Servei d’Atenció Immediata”.

Comentaris (4)

Trending