La meitat de les prestacions per desocupació involuntària ja van a nacionals andorrans

Durant el primer semestre d’aquest 2023 hi va haver un total de 50 sol·licituds, 32 de les quals van ser resoltes favorablement amb un import mitjà per llar beneficiària de 4.762,35 euros

L'import mitjà per llar beneficiària ha estat de 4.762,35 euros.
L'import mitjà per llar beneficiària ha estat de 4.762,35 euros. ARXIU

La meitat de les prestacions que Afers Socials concedeix per desocupació involuntària ja s’atorguen a nacionals andorrans. Així ho ha anunciat aquest matí el departament d’Estadística en fer-se ressò de les dades relatives als esmentats ajuts socials atorgats durant els primers sis mesos del 2023. Segons les dades dels registres del departament d’Afers Socials, el nombre de sol·licituds resoltes durant el primer semestre ha estat de 50, de les quals el 64,0% han estat resoltes favorablement (32) i un 36,0% han estat resoltes desfavorablement (18).

Les sol·licituds favorables han estat concedides a 32 llars, amb un import mitjà per llar de 4.762,35 euros. Les persones que s’han beneficiat d’aquesta prestació, incloent tots els membres de la llar, són 57. El tipus de llar que ha rebut el major nombre d’ajuts són les llars unipersonals (16 ajuts, 50,0% dels ajuts) i les monoparentals (5 ajuts, 15,6% dels ajuts), mentre que, per nacionalitat del sol·licitant, els andorrans, com s’ha dit, són els que més prestacions han rebut. La meitat es van concedir a ciutadans del país, el 37,5% més es van atorgar a residents espanyols.

Segons el sexe de la persona beneficiària, homes i dones es reparteixen equitativament els ajuts, i per edats, el principal grup beneficiari és el d’entre 46 i 50 anys en ambdós sexes. El nombre de persones beneficiaries d’aquest ajut se situa en 0,7 per cada mil habitants en el primer semestre de l’any 2023.

Comentaris (8)

Trending