L’Institut Andorrà de la Dona serà realitat al 2023

Els nomenaments per part de tots els implicats es faran a finals d’any i al pressupost s’ha previst la partida per a la seva posada en funcionament

Judith Pallarés atenent els mitjans de comunicació en una imatge d'arxiu.
Judith Pallarés atenent els mitjans de comunicació en una imatge d'arxiu. ARXIU / SFGA

L’Institut Andorrà de la Dona és una de les grans reivindicacions dels grups feministes del país, i estava previst i recollit a la Llei per garantir la igualtat efectiva entre homes i dones. La institució, si tot funciona com hauria de fer-ho, es posarà en marxa al 2023. De fet, es preveu que es facin els nomenaments per part de tots els implicats a finals d’aquest 2022 i s’ha previst la partida econòmica per al seu funcionament immediat.

La Llei per a la l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no-discriminació entre dones i homes es va aprovar el passat mes de març al Consell General. Entre els diferents aspectes que inclou es destaca la creació de l’Institut Andorrà de la Dona. És una de les reivindicacions més potents per part de l’Associació de Dones (ADA) i d’Acció Feminista, i podrà ser una realitat només entrar l’any 2023. La ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, així ho ha anunciat aquest divendres, durant una compareixença amb motiu del 25N, dia internacional contra la violència envers les dones.

Aquesta institució ha de comptar amb representants de diferents estaments. Concretament, comuns, associacions de dones i Consell General. Pallarés ha assegurat que s’està treballant perquè els nomenaments es puguin fer el més ràpid possible i poder tenir enllestida la base abans que acabi l’any. A més, també s’ha de nomenar a la cap o al cap de l’Institut. La ministra ha explicat que “era la voluntat del Govern poder tenir-ho abans d’acabar la legislatura”.

Així mateix, al pressupost del 2023 ja es preveu una partida destinada a l’Institut de la Dona. Serà, segons ha indicat Pallarés, de 98.000 euros. Amb aquesta quantia s’espera que es pugui trobar una ubicació per a la institució, així com capacitat per contractar treballadors, tenir diferents recursos i independència per poder fer projecte en col·laboració amb altres entitats.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending