Un grup especialista en salut mental busca personal abans que s’hagi resolt el concurs del CREI

ITA ja acull en alguns dels seus equipaments de Catalunya joves amb trastorns alimentaris del Principat, i a través de portals especialitzats busca director de centre i professors

Imatge del rètol d'ITA en un dels seus centres.
Imatge del rètol d'ITA en un dels seus centres. ARXIU

Un grup espanyol especialitzat en salut mental i que ja acull en alguns dels establiments que té a Catalunya joves del Principat que pateixen, sobretot, trastorns alimentaris busca a través de portals especialitzats a Andorra personal per a un centre suposadament al país. Aquesta circumstància encaixa perfectament amb el concurs que està en marxa per assumir la gestió del Centre Residencial d’Educació Intensiva (CREI). Però aquest concurs encara no s’ha resolt pas.

ITA es diu el grup, amb diversos centres a l’Estat espanyol, que estaria buscant, almenys, un director de centre i professors. Segons el plec de bases per a la concessió de la gestió del CREI, l’empresa que l’assumeixi sota la tutela de l’Estat andorrà, que mantindrà no només la propietat sinó el control absolut de la instal·lació, serà l’adjudicatària qui s’hagi de fer càrrec de la contractació del personal que treballi al centre residencial, que tindrà places tant d’internament permanent com d’estada diürna.

Els anuncis de recerca de feina han sorprès molt i molt persones del tercer sector al Principat, que no veuen la lògica d’aquestes ofertes a no ser que hi hagi un tracte tancat extraconcurs. I no seria aquest l’escenari, a priori, més legal. A més, recorden les fonts consultades, ITA és justament el centre implicat en la denúncia presentada davant la fiscalia per una família que tenia una adolescent ingressada a l’equipament que el grup té a Argentona.

Captura de pantalla 2022 04 20 a las 8.26.50

En aquella denúncia, que té el suport de les dues associacions més implicades quant a salut mental i joves al Principat (l’Associació de familiars de malalts mentals -AFMMA- i l’Associació per a la defensa de joves en risc -ADJRA-), s’hi feia constar la suposada mala praxi i la lleugeresa amb què actua ITA. Unes acusacions que des de l’administració, almenys públicament, es rebaten tot i que els darrers temps s’han estat fent contactes per assegurar el degut tracte als adolescents internats en alguna de les seves instal·lacions.

ITA, a priori, no seria l’únic grup interessat en gestionar el CREI. Una altra entitat que també tracta amb l’administració andorrana atès que té joves del país en alguns dels seus centres seria Amalgama. Al seu dia, la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, també va assegurar que hi havia centres del País Basc interessats en analitzar la viabilitat d’assumir la gestió de l’equipament residencial andorrà.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending