Govern va demanar endarrerir una hora la manifestació del 8-D

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha confirmat que ja es treballa en el dispositiu de seguretat i que s’ha proposat als sindicats que la marxa comenci a les vuit de la tarda i no a les set, com inicialment s’havia convocat

Comentaris

Un grup de treballadors amb una pancarta pel mig d'una manifestació.
Un grup de treballadors amb una pancarta pel mig d'una manifestació.

Govern vol que la manifestació convocada pels sindicats per aquest dijous s’endarrereixi una hora. Inicialment, la marxa, que ha de recórrer l’eix comercial entre la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany i la plaça Guillemó, a Andorra la Vella, havia de començar a les set de la tarda i acabar a les nou del vespre. Des de l’executiu, com ha explicat el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, s’ha rebut ja la petició d’autorització, però s’entén que la protesta hauria de començar més tard, a les vuit.

La mobilització es va convocar tot just es va confirmar quina era la pujada de salaris que havia decidit Govern, un cop fracassat el diàleg entre sindicats i patronals en el marc del Consell Econòmic i Social. Es va fixar la data del 8 de desembre a la tarda amb l’objectiu que aquest malestar el poguessin constatar també els nombrosos visitants que s’esperen al país pel pont de la Puríssima.

Rossell ha confirmat que s’ha rebut ja la petició i que ja es treballa en el dispositiu de seguretat que es desplegarà per controlar la marxa i evitar incidents. També ha explicat que s’ha demanat als convocants un canvi en l’horari de la manifestació. Es vol que, en lloc d’iniciar-se a les set de la tarda, s’endarrereix fins a les vuit. Ha explicat que es va demanar l'inici de la convocatòria a les vuit "tenint en compte que hi haurà molta gent amb aquest super pont i hem arribat a un acord". Rossell ha afegit que el dispositiu de policia serà l'habitual en aquests actes i que el protocol no canviarà. "Es verifica el recorregut i altres aspectes  Crec que els manifestants es comportaran de manera pacífica i amb civisme i no hi ha d'haver cap aldarull. Hi serem per escoltar el que diuen i si cal prendre nota, prendrem nota". 

Sobre els motius de la manifestació. el ministre ha opinat que "quan les aigües baixen tèrboles tothom s'apunta al carro. Ho dic d'una manera molt planera. L'esforç que està fent el Govern amb aquestes mesures que entraran en vigor quan siguin aprovades al Consell General donen molta sortida a la situació actual. Tothom, però, té dret a queixar-se i a demanar més. Les coses, com diu el cap de Govern, s'han de ponderar i sempre s'ha de buscar un equilibri per afavorir el màxim de gent possible". Ha recordat que que Interior ni autoritza ni dona permís per fer una manifestació, sinó que és un dret constitucional i com a tal els convocants el poden exercir. La manifestació sortirà a les vuit del vespre des de la plaça Coprínceps d'Escaldes-Engordany i recorrerà les avingudes de Carlemany i de Meritxell fins a la plaça Guillemó d'Andorra la Vella.

 

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending