Govern construirà els pisos socials a Escaldes, però demana a Gili el projecte arquitectònic

En un comunicat, contesta a les crítiques de la cònsol major manifestant que el cap de l’executiu, Xavier Espot, només va fer referència del parc públic d’habitatges de lloguer a preu assequible que es podran oferir aquest 2024

Comentaris

Treballs a la parcel·la que acollirà la promoció de pisos a preus assequibles.
Treballs a la parcel·la que acollirà la promoció de pisos a preus assequibles. Comú d'Escaldes-Engordany

Govern assegura que manté l’interès en el projecte dels pisos socials a l’avinguda del Pessebre, però per licitar els treballs de construcció abans necessita el projecte constructiu encarregat pel comú d’Escaldes-Engordany. En un comunicat, ha volgut respondre a la cònsol major, Rosa Gili, qui criticava que el cap de Govern, Xavier Espot, no en parlés durant el Debat d’Orientació Política. En aquest sentit, s’assenyala que només es va referir al parc públic que es podrà oferir aquest 2024.

L’executiu ha volgut sortir al pas de les manifestacions que Gili havia fet durant la celebració de la Festa de la Parròquia on dubtava de l’interès de l’administració general en el projecte de pisos socials a l’avinguda del Pessebre. Vint-i-quatre hores després ha manifestat la seva posició, a través d’un comunicat. Deixa clar que, “actualment la corporació està fent els treballs d’excavació i construcció dels fonaments, aparcaments i planta baixa de l’edifici”. En paral·lel, “el mateix equip d’arquitectes que ha contractat el comú està fent el projecte constructiu perquè el Govern hi basteixi les sis plantes amb 34 pisos”. Afegeix que fins que no disposi d’aquest document no es podrà fer la licitació d’uns treballs que començaran tan bon punt s’acabi la primera fase. “Nomes aleshores, un cop revisat el projecte lliurat estarem en disposició d’iniciar a la tardor el procés per adjudicar el concurs i es preveu que l’edifici estigui enllestit el 2026”.

Rosa Gili al costat d'una de les paelles de la Festa de la Parròquia.

Relacionat

Gili vol saber si el Govern encara està interessat en els pisos socials de l’avinguda del Pessebre

Sobre la intervenció del cap de Govern, Xavier Espot, durant el Debat d’Orientació Política en què no va fer esment a aquesta iniciativa, s’assenyala que només va fer referència al parc públic d’habitatges de lloguer a preu assequible que es podran oferir aquest 2024. Es tracta d’una setantena de pisos ubicats en els edificis Tobira i del carrer Roureda de Sansa d’Andorra la Vella, de l’antic hotel Pellicer de Canillo i de l’edifici situat al carrer Verge de Canòlich de Sant Julià de Lòria.

Comentaris (9)

Trending