Familiars de residents al Cedre exigeixen una relaxació de les mesures

Consideren que amb l’actual situació sanitària i amb molts dels interns amb una tercera dosi de la vacuna ja injectada, no és de rebut que se’ls pugui visitar el que consideren molt poca estona

L'edifici del Cedre, a Santa Coloma
L'edifici del Cedre, a Santa Coloma ALTAVEU

Familiars de residents al Cedre estan contrariats pel fet que amb la bona evolució de la pandèmia, la immunització que tenen els interns i l’obertura que s’ha produït en altres sectors, no s’hagin relaxat també les mesures en matèria sociosanitària per tal que les persones que viuen a l’establiment públic puguin rebre més visites exteriors del que ho fan actualment.

Alguns dels familiars d’interns del centre que s’han posat en contacte amb l’Altaveu han indicat amb cert malestar que “tenim discoteques obertes, els carrers plens de gent, I en canvi al cedre continuem amb restriccions de visites de 30 minuts durant un màxim de tres dies a la setmana i amb una taula de dos metres pel mig…” Davant d’això, els familiars no entenen com n hi pot haver relaxació de les mesures “quan tots els avis tenen dues vacunes i inclús alguns tres. Entrem ensenyant el QR o amb un test negatiu d’antígens. Què més volen?”

Una de les qüestions que no s’entenen és la diferència que es fa entre els pacients de la unitat d’hospitalització i els interns de la resta de plantes

Protegir els residents del centre sociosanitari també és, recorden els familiars, poder “acompanyar-los i poder-los mostrar l’estima”. Una de les coses que es lamenten és el que aquests familiars consideren que són dues vares de mesurar diferents. “Al Cedre es dóna el fet que tenen dues plantes, la quarta i la cinquena, que s’empren com una extensió de l'hospital, li diuen de convalescència i de subaguts. Són gent gran que necessiten atencions severes i que són molt fràgils i que després de passar per l’hospital encara no poden tornar a casa”.

Es dóna el cas que “aquests pacients-usuaris sí que reben cada dia de la setmana visites durant un parell d’hores. I els familiars pugen a l’habitació després de passar per la mateixa porta, per tractar amb les mateixes administratives o auxiliars. Quina diferència hi ha”. I des dels responsables del Cedre no saben donar resposta a aquesta diferència entre hospitalitzats i residents i els familiars d’aquests darrers reclamen que se’ls doni una solució i es relaxin les mesures.

Comentaris (1)

Trending