Es reprenen les visites als residents en centres sociosanitaris

El consell de ministres acorda relaxar les mesures relatives a les residències assistides, on a partir d’avui mateix un familiar per resident pot acudir al centre sempre que cap de les persones no presenti símptomes de malaltia aguda o no estigui sotmesa a una mesura d’aïllament domiciliari

El centre sociosanitari del Cedre, situat a Santa Coloma
El centre sociosanitari del Cedre, situat a Santa Coloma Cristian Cortés

Des d’aquest dimecres es poden reprendre, amb precaucions i mesures com la mascareta o el rentat de mans, les visites presencials als centres sociosanitaris del país. La decisió s’ha adoptat en el consell de ministres i ja ha estat publicada al BOPA, amb la qual cosa ja és efectiva. Evidentment, ni el visitant ni el resident no poden ni tenir símptomes de cap malaltia aguda ni estar sotmesos a una mesura d’aïllament domiciliari. Quan seran efectives a la pràctica les visites ho decidirà cada centre.

La decisió s’ha adoptat de comú acord entre el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i el d’Afers Socials, Víctor Filloy, i tenint en compte que “els últims dies s’ha observat una evolució favorable de la situació epidemiològica del país i tenint en compte que la vigència de les mesures s’ha d’adoptar i revisar, entre altres coses, amb criteris de proporcionalitat, s’ha considerat oportú revisar el règim de visites de familiars de persones residents per afavorir la salut psicoemocional d’aquestes persones”.

Un familiar per resident pot acudir al centre sempre que cap de les persones no presenti símptomes de malaltia aguda o no estigui sotmesa a una mesura d’aïllament domiciliari. Aquestes visites han d’efectuar-se d’acord amb les mesures establertes en l’avís del 10-6-2020 de mesures excepcionals per fer front a la infecció pel nou coronavirus (SARS-CoV-2), referents a les visites a persones que viuen en residències assistides.

Per norma, seran visites amb cita prèvia i habitualment només es podran fer tres visites a la setmana, en principi de mitja hora cadascuna. No es podrà donar ni menjar ni beure ni als residents ni als familiars durant l'estona que duri la trobada i els visitants hauran d'omplir un formulari d'autoresponsabilitat. Com ha informat el ministre Joan Martínez Benazet, dependrà de la losgística de cada centre que les visites es reprenguin més aviat o més tarda. Hi ha algun equipament privat que ja ha permès visites aquest mateix dimecres. Mentrestant, el Cedre, per exemple, ha informat que no serà fins dissabte que tingui a punt tots els circuits que ha dissenyat per a acollir les visites. Aquest fet, que no sigui fins dissabte i que sigui el darrer en permetre visites, ha tornat a indignar algunes famílies de residents al centre sociosanitari.

Comentaris

Trending