Continuen apareixent casos positius al Cedre i un contagi al taller Xeridell

Entre els padrins ingressats a la planta Covid del propi centre, els que hi ha a l’hospital i un difunt les darreres hores s’eleva a 33 els infectats pel virus arran del brot detectat fa poc més d’una setmana

Un vehicle del SAAS en les immediacions del Cedre.
Un vehicle del SAAS en les immediacions del Cedre. Cristian Cortés

El nombre de casos positius de coronavirus entre residents del Cedre continua incrementant-se. Si la darrera dada oficial eren trenta contagiats entre els usuaris -més cinc professionals també infectats-, ara com a mínim cal fer pujar la xifra entre els padrins com a mínim fins a 33. Així ho indiquen les xifres facilitades entre el ministeri de Salut i el SAAS. Es preveu, això sí, que en les properes hores es puguin donar per curats alguns dels afectats.

En concret, hores d’ara hi ha 24 persones ingressades a la planta Covid del centre sociosanitari i 8 més a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Malauradament, a aquests 32 malalts cal afegir-hi l’home que ha mort aquest divendres i que també havia estat diagnosticat de coronavirus. Estava en una fase terminal de la seva vida segons el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha explicat que des de la direcció mèdica del Cedre se li ha explicat que l’evolució dels allí hospitalitzats és bona. De fet, es preveu que durant el cap de setmana hi hagi set altes.

Mentrestant, on s’ha detectat un positiu nou és al servei ocupacional Xeridell, de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell. El cas de l’usuari del taller s’afegeix als altres cinc detectats a la institució: al servei de residència l'Albó es va detectar un usuari i dues professionals; i al centre de dia, un usuari i un professional. La fundació ha informat que tots els serveis estan sectoritzats i s'estan seguint amb rigor totes les mesures preventives i els protocols d’aïllament i confinament preventiu establerts per Salut. Actualment cap cas positiu roman a les instal·lacions de la institució.

Comentaris (2)

Trending