El contagi d’un auxiliar i un resident torna a tensar Salita

En els cribratges que es fan periòdicament als centres sociosanitaris s’han detectat com a mínim dos positius a la cinquena planta

El centre residencial Salita està ubicat a la parròquia d'Escaldes.
El centre residencial Salita està ubicat a la parròquia d'Escaldes. Toni Solanelles

El contagi d’un auxiliar sanitari i d’un resident de la cinquena planta de Salita torna a tensar la situació en el centre sociosanitari privat ubicat a Escaldes i gestionat per la multinacional Domus Vi. Els positius s’han detectat a partir d’un dels cribratges periòdics però cada vegada més assidus que es fan als centres sociosanitaris. La part bona és que la resta de les persones cribrades han resultat negatives. Caldrà, però, extremar la vigilància i tornar a fer controls en breu per mirar que la malaltia no s’estengui.

La tranquil·litat relativa ha durat tot just un parell de setmanes al centre ubicat al carrer Josep Viladomat d’Escaldes. Entre el 3 i el 9 d’aquest mateix mes d’octubre es van detectar setze positius entre els residents de Salita, a banda d’alguns contagis més entre els professionals. Malauradament, un dels padrins contagiats va morir gairebé alhora que se’l diagnosticava com a portador del virus. La resta, excepte un que va ingressar a l’hospital, van ser traslladats al Cedre, reactivant d’aquesta manera la planta d’hospitalització les funcions d’àrea d’atenció geriàtrica Covid.

Comentaris

Trending